Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 27 September 2004 - 12:08

    Inspirert av vin

    Kaffedyrking er på vei til å revolusjoneres, som en nødvendig reaksjon på de lave prisene på verdensmarkedet. Ny teknologi introduseres samtidig som ideer hentes fra en annen del av landbruket, nemlig vinens verden.
    27. september 2004
  • 23 September 2004 - 12:46

    Test av rødviner fra Languedoc

    Utvalget av AOC-viner fra Languedoc-Roussillon er ikke helt representativt for hva regionen presterer. Det er denne testen av i alt 35 viner et godt bevis på. De fleste litt vel rett frem og mangler særpreg, selv om en håndfull viner peker seg ut i svært
    23. september 2004
  • 22 September 2004 - 01:00

    Vellagret og lovende

    Krabber, blåskjell, østers og alle havets fiskeslag er på topp nå når de har nytt godt av en lang sommer. Og ingenting smaker bedre til sjømat enn en frisk, slank og elegant hvitvin. Ukens gode kjøp smaker dessuten ekstra godt.
    22. september 2004
  • 20 September 2004 - 16:38

    Livet etter vin de pays

    Mens billige vin de pays-viner inspirert av den nye verden har overflommet markedet, vender de innovative vinmarkerne tilbake til det som er Languedocs vinmessige sjel, nemlig viner med nye og tradisjonelle drueblandinger fra de beste jordsmonnene.
    20. september 2004
  • 17 September 2004 - 10:14

    Pitú Lava

    Denne ukens drinkforslag er basert på et brasiliansk brennevin, Pitú Cachaça. Cachaça er laget av rent sukker fra sukkerroene. Dette i motsetning til rom som er laget av restene av sukkerproduksjonen (melassen). Kanskje et godt alternativ til rom?
    17. september 2004
  • 16 September 2004 - 15:15

    Test av riesling fra Alsace

    Lagret riesling er en treningssak, men når du har trent en stund, blir du garantert hekta. Uansett alder er riesling sjømatvinen par excellence. Vi har testet 34 rieslingviner fra Alsace.
    16. september 2004
  • 15 September 2004 - 01:01

    Eleganse til lavpris

    Denne uken blir du kjent med - eller mest sannsynlig møter igjen - en produsent som leverer solid eleganse til svært gunstige priser, også for deg som er avhengig av at vinen kommer i lettransporterbart materiale.
    15. september 2004
  • 10 September 2004 - 11:56

    Kiwi Fizz

    Kiwi er en velegnet ingrediens i friske drinker. Dessuten har du jo godt av litt frukt i ny og ne. Nå som høsten sakte men sikkert legger sine kjølige kvelder over oss kan kjøttefulle drinker være akkurat det du trenger som helgens styrkedråper.
    10. september 2004
  • 08 September 2004 - 01:01

    Spenstig portugiser

    Det skjer mye i Portugal - og da tenker vi ikke på fotballens lunefullhet - men heller på landets revansj på vinsiden. For tiden strømmer det inn på markedet spennende, velsmakende og prisgunstige nyheter fra Europas vinmessige vestligste utpost. Vinmonop
    08. september 2004
  • 07 September 2004 - 13:38

    Den nye chardonnay

    Svaret på ABC - anything but chardonnay - ble riesling. Alsace som tidligere hadde tilnærmet monopol på tørr riesling, har ikke fått sin rettmessige andel av den fornyete interessen blant verdens vinelskere for slik vin. Regionens produsenter har seg selv
    07. september 2004
  • 06 September 2004 - 11:35

    Rieslingkokkene

    Domaine Weinbach klarer den vanskelige oppgaven å kombinere stor rikdom med eleganse for sine hvite viner, spesielt av druen riesling, som samtidig er ideelle partnere til mat. Det er ofte kvinnetrioen Faller som får æren. En ære som må deles med unike ve
    06. september 2004
  • 03 September 2004 - 15:15

    Slik lager du Zombie

    En kjapp liten romdrink er hva du kan kose deg med nå i helgen. Det er for store deler av landet meldt topp vær, så slik sett er det en stor potensiell mulighet for at vi får et siste streif av årets sommer de nærmeste dagene. Og da passer jo rom svært go
    03. september 2004
  • 02 September 2004 - 14:51

    Nyhetene på polet september 2004

    Selv om de beste vinene denne gangen koster mer enn du vanligvis er villig til å betale for vin til helgekosen, er det en og annen godbit også for deg som helst opererer under hundrelappen. Også fra polets satsningsområde som denne gang er Portugal.
    02. september 2004
  • 01 September 2004 - 12:10

    Kraftpakke fra Islay

    Islay er kjent for to ting: At det som oftest regner vannrett og at øyas destillerier lager noen av verdens mest velsmakende single malts. Ardbeg er en av de mer spesielle og kraftfulle.
    01. september 2004
  • 01 September 2004 - 01:01

    Røverkjøp til lam

    Det beste vinvalget til lam er en vin som opererer i det klassiske hjørnet, uten for mye av noe, men med den riktige strukturen til å møte det problematiske lammefettet. Det betyr gode syrer, rødlig bærpreg og finkalibrerte tanniner.
    01. september 2004
  • 27 August 2004 - 11:46

    Maksimalt uttrykk

    Viña Izadi har markert seg helt i Spanias tetsjikt med sin Expresion som skal uttrykke det maksimale hva Rioja kan produsere. Nær sagt selvsagt utenfor den etablerte klassifiseringen. Og denne innovative bodegaen har enda mer å by på.
    27. august 2004
  • 27 August 2004 - 08:53

    Det er slik Vanilla Sky skal smake

    Vaniljevodka er utvilsomt kommet for å bli. Svært mange setter pris på den sødmefulle smakskarakter drinken får når en slik vodka inngår i resepten. I denne Ukens drink er vaniljen også matchet opp mot ananas - en smakskombinasjon du bare må prøve ut!
    27. august 2004
  • 25 August 2004 - 01:01

    Lekkert til krabbe

    Denne uken nyter vi to lekkerbiskener som utfyller hverandre perfekt, krabbe og hvitvin. Siden krabbe er en så prisgunstig delikatesse, har du kanskje råd til å bruke litt ekstra på vinen. Vi foreslår ikke mindre enn tre supre krabbeviner mellom 125 og 14
    25. august 2004
  • 20 August 2004 - 08:48

    Mai Tai en drink og en komposisjon

    Denne Ukens drink stammer fra årene omkring 2. verdenskrig. Drinker har ofte en helt spesiell historie knyttet til seg, og således er denne friske drinken intet unntak. Historien forteller oss nemlig at Victor "Trader Vic" Bergeron komponerte Mai Tai i 19
    20. august 2004
  • 18 August 2004 - 08:00

    Sensommersødme til godpris

    August er nærmere høysommer enn sensommer rent klimatisk. Derfor nyter vi denne uken hvitvin som tåler en støyt i den forstand at den fungerer like godt på egne som på røde viners enemerker og som til tross for sin status dessuten er usedvanlig behagelig
    18. august 2004
  • 13 August 2004 - 08:00

    En frisk Gin Fizz

    Friskt, friskt, friskt! Er det noe vi trenger i denne sommerheten må det være kjølige og leskende drikkevarer. Skulle du få lyst på ytterligere glass med denne deilige drinken er det jo bare å redusere mengden gin. Da kan du ubekymret fortsette til ut i d
    13. august 2004
  • 11 August 2004 - 01:00

    Superbillig sherry

    Fino sherry i halvflaske til 65 kroner er rett og slett sjokkerende billig. Ikke bare sett i lys av at vi i dette landet må betale ekstra mye avgift for 15 prosent alkohol, men spesielt siden denne type vin er langt mer kostnadskrevende å frembringe enn a
    11. august 2004
  • 06 August 2004 - 01:01

    Proxima Parada

    Ukens drink er signert Jesper Lind og Geir Hagbarth Andresen ved Café con Bar i Oslo. Dens opprinnelse er noe spesiell, men sier samtidig mye om hvor mye kreativitet har å si for utviklingen av nye og vellykkede drinker. Drinken gikk nemlig rett til topps
    06. august 2004
  • 04 August 2004 - 08:00

    Skjulte hvite røverkjøp

    Selv om Portugal har et visst positivt rykte for hvitvin, er det likevel ikke strålende. Ukens to viner er imidlertid kandidater som kan endre på denne statusen, ikke bare fordi de har flott karakter og er utmerkete matviner men også fordi de har evnen ti
    04. august 2004
  • 28 Juli 2004 - 01:01

    Spansk eleganse

    Ukens vin kommer fra et lite kjent hjørne av Spania, rent vinmessig i alle fall. Dessuten er vinstilen så lite spansk som overhodet mulig. Og prisen her til lands er lavere enn hva du ofte må ut med for denne vinen i Madrids vinbutikker.
    28. juli 2004