Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 22 Juli 2005 - 02:00

    Honningmarinert Skinkebiff

    I dag er det skinke som skal godgjøres på grillrista. Litt marinade må til, og da trenger vi en passende vin - som i dag kommer fra Italia og Spania. Kos deg med grillen og benytt de siste deilige sommerdagene til kos.
    22. juli 2005
  • 20 Juli 2005 - 02:00

    Lakseburger

    Dette er en liten, rask og velsmakende matbit som du med den største enkelhet setter i sammen. Legg hvitvinen til kjøling før du setter i gang så er den klar når maten kommer på bordet.
    20. juli 2005
  • 17 Juli 2005 - 02:00

    Helstekt filet med rømmesaus

    Grillsesongen er godt i gang. Vi i Apéritif vil titt og ofte utover sommeren servere deg nye grilloppskrifter. I dagens forslag griller vi like godt filetstykket i hel tilstand, og serverer en flott vin fra Bordeaux?
    17. juli 2005
  • 16 Juli 2005 - 02:00

    Uer med pasta og bønner

    Uer er en fisk du kan si mye pent om, men at den ser vakker ut der den kommer opp av vannet med sine store øyne når fiskelykken er deg bi - det er vel å trekke det litt langt. Men smaker godt, det gjør den!
    16. juli 2005
  • 15 Juli 2005 - 02:00

    Grillburger

    Vi griller villig vekk nå som det er sommer. Grillburgere er et velsmakende tillegg i jungelen av grillmat. Husk imidlertid på at hvitt kjøtt, som kylling og kalkun, er fattig på fett og derfor et godt egnet hjelpemiddel mot bilringer.
    15. juli 2005
  • 11 Juli 2005 - 09:00

    God mat i hver dråpe

    Matskribenten Myrsini Lambrakis mål er å skaffe Kretas kjøkken en posisjon helt i teten av middelhavskjøkkenet. For det er her vi finner den aller sunneste dietten. Den som sørger for et langt liv med god helse. Og som øyas innboere er det beste bevis på.
    11. juli 2005
  • 08 Juli 2005 - 02:00

    Marinert tomat og mozarellasalat med krydderbakt kylling og bakte Rossevalpoteter

    Et spennende måltid med kanskje like lang smak som navnet på dagens rett indikerer er dagens middagsforslag til deg. Den lange tittelen blottlegger nemlig til fulle hva du får servert, og det hele ser svært så innbydende ut.
    08. juli 2005
  • 04 Juli 2005 - 18:19

    Apéritif inviterer til Norges største vinmesse - All verdens vin

    Sett av søndag 25. september. Da er det igjen duket for Norges største vinmesse i Oslo Spektrum. Her kan du smake flere tusen forskjellige viner og møte produsenter fra hele verden og se finalen i Norges beste amatørkokk.
    04. juli 2005
  • 01 Juli 2005 - 18:17

    Brimiost fra Sogn, Slow Foods første norske presidium

    I bygdene og på setrene i indre Sogn har det blitt laget hvit og brun geitost av fersk, upasteurisert (rå) melk i hundrevis av år. Den lille bygden Undredal har en særdeles sterk, sammenhengende tradisjon for å lage slik ost.
    01. juli 2005
  • 28 Juni 2005 - 19:28

    Litt lett og godt med Apéritif

    En helt ny seksjon for deg som vil leve litt lettere, en seksjon helt fri for advarende pekefingrer. Derimot en seksjon som selvfølgelig satser på deilig lett mat og nytelse.
    28. juni 2005
  • 20 Juni 2005 - 02:00

    Kyllingstrimler med scampisaus

    Kyllingretter blir det mange av fremover. Lett å tilberede samtidig som en rekke friske hvitviner passer godt til både kyllingen og den varme årstiden vi nå er inne i.
    20. juni 2005
  • 13 Juni 2005 - 02:00

    Sommerlig spekemat

    Grønnsaker er en naturlig del av garnityret som skal til for gi en balansert opplevelse av spekematen. Øl er naturlig å servere til dette, men vi gir deg også et tips til en deilig frisk hvitvin fra Italia.
    13. juni 2005
  • 10 Juni 2005 - 02:00

    Norsk sjømat søker lovbeskyttelse

    For første gang søker norske sjømatprodusenter om lovbeskyttelse og eksklusiv rett til geografisk opprinnelsesmerking av produktene. Ordningen skal hindre misbruk av produktnavn og gi forbrukerne rett informasjon.
    10. juni 2005
  • 09 Juni 2005 - 13:30

    Sommerlig rulett

    Kålrulettene i føres sommerens nye kål og asiatiskinspirert krydring. God og lett sesongmat for hele familien.
    09. juni 2005
  • 09 Juni 2005 - 02:00

    Indrefilet surret i spekeskinke

    Vi spanderer på oss svineindrefilet. Litt spekeskinke surret rundt forsterker smaksbildet, og den myke merlotvinen håperr vi passer godt til resten av tilbehøret du selvsagt også får oppskriftene til.
    09. juni 2005
  • 08 Juni 2005 - 02:00

    Fisk som håndmat

    Fiskeburgere er ikke et ukjent fenomen for dem som allerede har forsøkt seg på dette. Imidlertid er det rom for variasjoner, noe disse tre oppskriftene viser til fulle.
    08. juni 2005
  • 07 Juni 2005 - 02:00

    Unionsoppløsningsmeny

    I dag er det 100 år siden unionen med svenskene ble oppløst. Dette feirer vi med en tre-retters meny der du får forslag til flere for- og hovedretter.
    07. juni 2005
  • 04 Juni 2005 - 09:00

    Seiersmenyen

    Siste italienske middag ut før det spennende oppgjøret på Ullevål er en fullverdig tre-retters italiensk meny. Måtte det beste laget vinne!
    04. juni 2005
  • 30 Mai 2005 - 17:50

    Is uten kompromisser

    Tre isglade karer på Kolbotn sørger for at du kan få kjøpt iskrem og sorbeter som er langt bedre enn det selv restaurantene klarer å lage.
    30. Mai 2005
  • 30 Mai 2005 - 16:08

    Forførende kurver

    Straks er juni her, med sommer og sol og kanskje spontane turer ut i naturen. Om dere så ikke kommer lenger enn til nærmeste blomstereng, skal det ikke stå på matfølget. Fyll kurven med godsaker og kom deg ut!
    30. Mai 2005
  • 27 Mai 2005 - 18:17

    15. juni i Oslo - Lær å mikse sommerens drinker

    Nå som sommeren står for døren lærer vi deg å mikse deg frem til sommerens deiligste drinker.
    27. Mai 2005
  • 27 Mai 2005 - 02:00

    Afrikansk kylling Yassa

    Denne fredagen velger vi oss kylling. Vi lover deg et smaksrikt og mettende måltid er dagens vinforslag virkelig får bryne seg. Har du anledning - la kyllingstykkene godgjøre seg litt lengre i marinaden.
    27. Mai 2005
  • 26 Mai 2005 - 11:03

    Mettende blåskjell

    Et blåskjellmåltid må ikke nødvendigvis nytes sammen med hvitvin. Både rosé- og rødvin smaker himmelsk til.
    26. Mai 2005
  • 23 Mai 2005 - 12:58

    6. juni i Oslo - Opplev Deinhard på Ekebergrestauranten

    Allerede den 6. juni er det duket for en herlig middag der Deinhards vinmaker Mattias Walter geleider oss gjennom produsentens flotte viner.
    23. Mai 2005
  • 20 Mai 2005 - 19:09

    Intens berøring

    Desserten i det moderne måltidet skal være en intens siste berøring og må samtidig fungere på samme måte som elementene den følger etter.
    20. Mai 2005