Hva er hemmeligheten bak god is? Råvarene, svarer Marius Elvebråten, én av initiativtakerne til Norges ferskeste iskremprodusent, Kulinaris. Enkelt og greit, og føyer for sikkerhets skyld til at det er de samme prinsippene som gjelder som i all slags matlaging.
- Noen ganger smaker eldre folk på isene våre og sier at den minner dem om isen de spiste da de var barn, forteller Elvebråten fornøyd. Hans to kompanjonger nikker bekreftende og forteller om hvordan de fant ut at iskremproduksjon var det de ville drive med da de startet opp sammen for tre år siden.
De er kresne på råvarene; sitroner og blodappelsiner kommer fra Sicilia, til den mørke sjokoladeisen bruker de Valrhonasjokolade fra Frankrike. Frukt tar de både fra Belgia og fra Italia og Frankrike fordi produsentene i disse landene er veldig flinke til å håndtere frukten. Men de kjøper selvsagt norske råvarer der det er mulig.
Stadig kommer nye smaker. En liten nisjeprodusent som Kulinaris vet at hele eksistensen må baseres på å kunne tilby restaurantene et produkt som er minst like bra som det kokkene selv kan lage, og ikke minst i nettopp den smaksvarianten de ønsker. Elvebråten virker temmelig sikker på at de kan innfri på begge disse punktene.
Og som eksempel på hva de gjør for at kokkene skal få det de er ute etter, forteller han at de nylig lagde peppervaniljeis til en restaurant.
Cookies & cream
Fremgangsmåte
Form små egg av Cookies & cream og dypp dem i 72 prosent sjokolade. Sett på frys igjen.
Appelsinsuppe med blodappelsinsorbet
Fremgangsmåte
Lag en suppe av friskpresset appelsinjuice. Legg et par kuler blodappelsinsorbet oppi. Pynt med hippenbakst. Drypp små dråper av korianderolje rundt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Stekt vaniljekrem med mandarinsorbet
Fremgangsmåte
Kok opp melk og sukker. Pisk eggeplommer og maizena med litt melk. Tilsett den varme melken under stadig omrøring. Pisk inn oppbløtt gelatin og appelsinjuice samt vanilje. Hell i ønsket form og sett til avkjøling. Like før servering paneres kremen med en blanding av kokos og brødkrumme og stekes gyllen i olje. Dryss over revet mørk sjokolade.
Server vaniljekremkakene med mandarinsorbet lagt i et leie av mørk sjokolade som på bildet. Pynt med friske bær og mynte.
Se artikkel her
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.37 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalg92 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.37 l Pris: 183.80 kr Bestillingsutvalg
Linsercrust med hvit sjokolademousse og skogsbærsorbet
Fremgangsmåte
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommen og deretter de øvrige ingrediensene. Stek ved 180 grader i 10 minutter.
Legg skogsbærsorbet mellom to kjeks. Topp med sjokolademoussekuler. Server med eple- og limesalat samt bjørnebærsirup.
(se artikkel her )
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig