Selvsagt er det lansert en vin i forbindelse med unionsoppløsningen: Unionsoppløsningen 100 År Ch. Vessières 2003 (47709) er dessuten en svært god vin, og passer godt til flere av rettene vi anbefaler i anledning dagen.
Råmarinerte kamskjell med urtesalat
Fremgangsmåte
Kamskjellene åpnes og renses. Bare den hvite muskelen benyttes. Rogn/melke kan tas vare på og brukes i andre retter. Legges i kaldt vann i 15 minutter, tørkes på kjøkkenpapir. Settes kjølig til den skal brukes.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
Kald aspargessalat med spekeskinke
Fremgangsmåte
- Skrell den nederste delen av aspargesen. Kok aspargesen knapt mør i lettsaltet vann. Avkjøl den raskt i kaldt vann.
- Kjør 4-5 asparges i food processor sammen med sitronsaft og olivenolje til fin mos. Smak til med salt, pepper og persille.
- Skjær resten av aspargesen i pene biter og vend dem i dressingen.
- Legg alt på fat og garner med rikelig frisk basilikum. Server salaten til spekeskinke.
- Denne salaten smaker godt både på koldtbord og salat på tur.
Flere deilig retter med asparges
Gode retter med spekemat finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Breiflabb piccata med stekesjy
Fremgangsmåte
Del fisken opp i biter a 75 gram.
Filetbitene vendes i melet. Lag en blanding av egg, reven parmesan, salt, pepper og hakket persille. Dypp fisken i blandingen og stek den på medium varme i klaret smør.
Stekesjy:
Smelt smøret forsiktig og hell av det klarede smøret, brun det i en kjele og tilsett de andre ingrediensene i den rekkefølge som de står oppført.
Salaten:
Varm oljen i pannen. Stek hjertesalatbåtene raskt i oljen. Smak til med salt og pepper, og dryss over persille.
Anrett fisken på salaten og server sjysausen ved siden av, gjerne med pasta eller saltbakte poteter.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Tournedos av storfe indrefilet med friske grønnsaker, potet Anna, og rødvinssaus
Fremgangsmåte
Indrefileten skjæres i fine biffer på ca 180-200 gram. Rundt hver biff legger du en (eller to) skiver bacon, alt etter størrelse. Fest gjerne disse med en tannpirker eller lignende. Krydre med salt og pepper. Stek biffene i panne, med litt olje, først i ca 2 minutter på den ene siden, to minutter på den andre siden. La biffene hvile noen minutter, før du tar dem over på svak varme igjen, i et par minutter til på hver side, før du igjen hviler dem før servering.
Grønnsaker vaskes, renses og kokes. Her velger du det som det måtte være tilgang på i din nærbutikk. F. eks. gulrot, fersk småløk, nepe, brokkoli, blomkål etc.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
83 POENG
Jordbærcarpaccio med myntepesto og svart pepper
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og sukker til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl sukkerlaken.
- Ha sjokolade, pinjekjerner, mynte, sukkerlake og sitronsaft i en blender (eller bruk stavmikser og bolle) og kjør til grov pestokonsistens.
- Skyll og rens jordbærene og kutt dem i tynne skiver. Fordel skivene utover et serveringsfat eller fire tallerkener.
- Legg litt pesto oppå hver skive og kvern til slutt svart pepper over.
Tips:
Du kan også droppe pestoen og bare rive over den hvite sjokoladen som på bildet.
Flere deilige oppskrifter med jordbær
Slik tar du vare på sommerens bær
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
85 POENG