Menyen til denne "Winemakers Dinner" er ennå ikke helt spikret, men vi tør så langt røpe at kveldens fire-retter vil stå høyt i gastronomiens tegn.
Vi må gå helt tilbake til 1. mai 1794 for å få med oss hele Deinhards historie. Denne dagen åpnet nemlig Johann Friedrich Deinhard sin vinhandel i Koblenz. Fra den dagen og frem til nå har sterk vilje og en urokkelig tro på egne produkter preget huset, og har således ført bedriften frem til å i dag være blant Tysklands ledende og prestisjefylte produsenter.
Helt fra selskapets begynnelse har Deinhard drevet med markedsføring av sine viner. Fra 1811 har huset utgitt årlige høstrapporter som fortalte om husets generelle utvikling, kvalitet og kvantitet på de forskjellige årgangene. Fra 1843 har Deinhard kunnet presentere sin egen musserende vin, en produksjon som på denne tiden var mer eller mindre ukjent i Tyskland. Den eldste bevarte flasken av musserende i Deinhards eie er fra 1879. Produksjonsmetoden for musserende vin utviklet seg utover 1800-tallet, og i 1892 la Deinhard om til den franske champagnemetoden.
I 1910 presenteres for første gang "Deinhard Lila" - en høykvalitets musserende vin med en tørr note. På 60-tallet er denne vinen Deinhards flaggskip da musserende vin ikke lenger regnes for å være et produkt kun for eliten men et produkt for alle samfunnslag.
I 1998 fusjonerte huset med Henkell & Söhnlein, som med sitt internasjonale renommé og sine kontakter presenterer Deinhards viner for et langt bredere publikum.
MENY Deinhard Winemakers Dinner på Ekebergrestauranten 6. juni 2005 * Aperitiff Deinhardt Lila Riesling, Brut * Ristede kamskjell på gulrot- og aprikos puré, søt chili glaze og tat zoi Deinhard Riesling Classic 2004 Deinhard Green Label Riesling 2004 ** Blåskjell nagé med ristet hellefisk og shitake Deinhard Pinot Blanc 2003 Deinhard Pinot Gris 2003 *** Pannestekt breiflabb, utestekte orrechiette, sauterte rotgrønnsaker og spinatsaus Schloss Johannisberg Riesling Rotlack 2001 **** Krydderbakt "tarte tatin" med crumble og vaniljeis Deinhard Beerenauslese ***** Kaffe * |
Arrangementet er nå avholdt
Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.