Tomat- og mozarellasalat - caprese
Fremgangsmåte
- Skjær tomat og ost i skiver. Anrett på et fat.
- Pisk sammen olje, eddik, honning, salt og pepper og hell over.
- Topp med basilikumblader og dryss evt over litt urtekrydder.
Tips: Salaten er best hvis den er romtemperert.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
-
82 POENG
Pakker med lammekjøtt, tomat og ansjos som i Italia
Fremgangsmåte
- Bløtlegg soppen og la den svelle i ca 30 minutter. Ta den opp og tørk den med kjøkkenpapir.
- Tomatene flåes (dypp i kokende vann) og hakkes.
- Finhakk ansjosen.
- Bruk et rektangulært bakepapir eller aluminiumsfolie (ca. 30x30 cm).
- Legg på en skive kjøtt. Fordel de andre ingrediensene over. Ha på litt olje, salt og pepper.
- Lukk pakkene og knyt evt med hyssing.
- Sett pakkene i en langpanne og stek de i ovnen på nederste rille ved 225 °C i ca. 35 minutter. Åpne en pakke for å se om kjøttet er ferdig stekt.
Tips:
Om du bruker rester av kjøtt som er ferdig stekt, holder det med 10 minutter for at alt skal bli gjennomvarmt.
Server med nykokt pasta og salat. Pynt med noen hele kapers.
Her kan du lese om en av disse rettene
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Tiramisu
Fremgangsmåte
Del gjerne oppskriften i to. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i to smurte former, 24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Bland inn Mascarponeost (naturell kremost), konjakk og litt revet appelsin- og sitronskall. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Kok opp 1/2 dl vann.
Ta kjelen av platen. Ta opp én og en gelatinplate og klem forsiktig ut litt vann. Rør dem ut i det varme vannet til de er helt oppløst før neste plate tilsettes. Hell gelatinblandingen i ostekremen i en tynn stråle mens du rører det raskt inn. Gelatin som røres for sakte inn rekker å danne gelatintråder.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen uten at luften i eggehvitene røres ut. Eggehvitene gjør kremen luftig. Sett kaldt i 10 minutter.
Når desserten skal serveres legges hver porsjon på en desserttallerken og drysses med kakao og sjokolade på toppen til pynt.
Se våre andre oppskrifter på tiramisu
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.50 l Pris: 236.80 kr Bestillingsutvalg