For riserva er det godt med 2001-utgaver fortsatt som kan holde interessen opp frem til 2004'ene lanseres senere i år. Forskjellen i pris mellom "vanlig" chianti classico og riserva er såpass liten at det lønner seg å satse på sistnevnte - med noen få unn
Konklusjonen fra denne testen av i alt 19 chianti classico'er er klar: Styr unna 2005 og nyt 2004 helt til siste dråpe, eller til den svært lovende 2006 kommer på markedet.
Hvis du er rask på bestillingsknappen, rekker du å få tak i denne råbillige champagnen til 17. mai-festlighetene. Eller nøye deg med det gode alternativet.
Denne uken vender vi tilbake til en klassisk rieslingstil som dessverre er i ferd med å gå av moten - selv i Mosel hvor den viser seg fra sin aller beste side.
Rødvinsnyhetene i fullsortiment er mindre spennende. Kun en håndfull vil overleve sommeren i den forstand at de vil oppnå en fast plass i polhyllene - det er i alle fall vår spådom.
Rosévinbølgen ruller videre, og med våren kommer dessuten flere roséer i ny og frisk årgang. Kanskje ikke nok til at vi tar bølgen, men roséer oppnår sjelden de store ovasjonene i form av høye skår, så tilskuddet er akseptabelt.
At de hvite mainyhetene fortjener oppmerksomhet, er ikke uventet. Det er nemlig hvitviner med klar adresse som er tema for mainyhetene. Da blir det selvsagt mye god chardonnay fra Burgund samt riesling fra Alsace og Tyskland. Men også andre mindre kjente
Det eneste whiskylyspunktet utenfor de britiske øyer er bretonske Armorik. Om noen år vil kanskje norske kandidater stille i denne kategorien - det gleder vi oss til.
Ikke uventet er kvaliteten på urøykt single malt like høy som for den med høyt fenolinnhold. Stilen er bare annerledes. Dessuten stiller flere destillerier med whisky som har modnet i ulike typer fat. Selv om ikke alle whiskypurister liker denne utvikling