Syrlig, grønnlig på farge og med en herlig balanse - det er ikke rart at Gimlet har holdt stand i nesten 130 år!
Opprinnelsen for denne drinken er sagt å komme fra den britiske marine som for å bekjempe skjørbuken (mangel på vitamin c) begynte å dele ut rasjoner med sitronjuice til matrosene sine.
De britiske limebøndene fra de vestindiske øyene likte derimot dårlig at marinen brukte sitronjuice fra andre land - limejuicen fikk sitt innpass og resulterte i at briter fikk tilnavnet "Limeys".
Drinken tidfestes til ca 1879 da Sir Thomas Desmond Gimlette gikk inn i marinen som lege, og som blandet den daglige limerasjonen med gin som snart ble umåtelig populær.
For alle bartendere, profesjonelle som amatører, er dessuten denne drinken utrolig rask og enkelt og lage.
Hvilken gin du bruker i denne drinken kan være med på å gi den en meget distinkt smak - noen gintyper har til og med en umiskjennelig smak og
aroma av blomster og agurk.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Fremgangsmåte
Ha gin og juicen fra ½ lime i en shaker med is - rist godt og sil over knust is i et whisky-/
rocksglass .
Du kan også servere den som en cocktail slik vi har gjort her, men den vil da bli noe sterkere på smak.
Topp opp med limejuice og pynt med skive av frisk lime eller en spiral av limeskall.
Tips: Dersom drinken blir noe syrlig kan du ha i litt sukkerlake som lages ved å koke like deler vann og sukker til sukkeret er løst opp og avkjøle dette.
Dersom du ikke får tak i frisk lime kan du også bruke Rose's limemikser.
Råvare: