Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Würtz Riesling 2006 (48954) er en blodfersk, superfruktig og superfrisk hvitvin fra Rheinhessen, området som er mest kjent for å være kilde til Liebfraumilch, men som nå viser frem sine gode sider.
Den er dessuten svært prisgunstig vin, og det er ikke veldig mange som kan konkurrere i prisklassen under hundre kroner. For selv om det finnes mye hvitt tysk her, er det meste enten for søtt og slapt eller for magert.
Det siste er også veldig typisk for ung riesling og skyldes et mikroskopisk innslag av kullsyre som altså slett ikke er en feil, men som bidrar til å gi vinen ekstra friskhet de første leveårene.
Friskheten i form av deilige limetoner holder seg helt ut i ettersmaken som er lang.
Perfekt vårvin til alt fra enkle skalldyrretter som blåskjell og reker til kyllingsalat, smørbrød og sågar hvit fisk med smørsaus og vårgrønnsaker.
Han driver nær sagt selvsagt økologisk og holder utbyttet nede. I vinkjelleren praktiserer han en såkalt null-inngripen. Det betyr altså at vinene i stor grad får lage seg selv. Han liker ikke den tyske definisjonen på tørr som han mener er for søt. Vinene til Würtz er derfor knusktørre.
Han eier 8 hektar i Gau-Odernheim hvor jordsmonnet hovedsakelig er avleiringsjord (løss) med høyt kalkinnhold hvilket sikrer et godt syrenivå, som i ukens vin som for øvrig kommer fra vinmarken Petersberg og dens 10-15 år gamle vinstokker.
Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP