Andre land

Det eneste whiskylyspunktet utenfor de britiske øyer er bretonske Armorik. Om noen år vil kanskje norske kandidater stille i denne kategorien - det gleder vi oss til.
Redaksjonen
30 April 2007 - 14:44

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Andre land

+ (87p)
Armorik Single Malt de Bretagne
Distillerie Warenghem
Frankrike
10210 Vectura - kr 323,40 (70cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Lys gyllen. Delikat duft med trevirke, hamp, røyk, sitrus.
Smak: Bløtt anslag, god friskhet utover, lang ettersmak med litt røyk. (UÅ)
Bruksområde: Uten is.
Vurdering: En vellaget whisky. 87 p (UÅ)
Laget av: 100% maltet bygg
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 4 års fatlagring
Bestill her:

÷ (81p)
Canadian Club
Beam Global Spirits and Wines
Canada
170 Allied Domecq Spirits & Wine Norway - kr 289,50 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Gyllenoransje. Bløt enkel duft, en tanke syntetisk frukt.
Smak: Mykt anslag, ganske rund og sødmefylt med innslag av marsipan, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: I drinker med sitrus.
Vurdering: En veldig sødmefylt blended. 81 p (UÅ)
Laget av: Rug, mais, hvete.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Bestill her:

+ (79p)
Hamilton Canadian Whisky
Arcus Produkter
Canada
5713 Vectura - kr 249,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Klar gyllen. Ganske søtlig duft med en del karamell og honning.
Smak: Følger duften, veldig myk og ikke så veldig lang. (UÅ)
Bruksområde: Når et søtlig og ikke veldig komplekst whiskypreg er ønsket.
Vurdering: En ganske kommersiell blended. 79 p (UÅ)
Laget av: Mais, rug, bygg
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Minimum 36 mnd i eikefat
Bestill her:

+ (78p)
Original Lord Calvert
V&S Destillers
Canada
12012 VSD - kr 254,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Gyllen. Eik, sitrussødme og blomster.
Smak: Bløtt anslag, veldig anonym, sitter noe. (UÅ)
Bruksområde: I drinker hvor lite whiskypreg er ønsket.
Vurdering: Litt vel enkel med pluss for renhet. 78 p (UÅ)
Laget av: Mais, rug og maltet bygg.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 36-60 mnd. Lagring på eikefat.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne
Dagens rett

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne

Spesielt siden den er så smaksintens. Det skyldes den italienske ansjossausen, colatura di alici. Får du ikke tak i den, har vi er alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her