Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 17 November 2004 - 10:35

    Troisgros neste

    Jørgen Kolderup som stakk av med seieren i landets ferskeste kokkekonkurranse, Linie Award, ser frem til fullbyrdelsen av premien som er et to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig Troisgros i Roanne i Frankrike.
    17. november 2004
  • 16 November 2004 - 01:00

    Edel salat

    Hva skal en salat måtte foreta seg for å oppnå betegnelsen "edel"? Ikke mye, egentlig. Det er faktisk nok at den inneholder strimlet edelgris. Enkel løsning på en ellers vellykket og velsmakende kombinasjon.
    16. november 2004
  • 14 November 2004 - 01:00

    Slik lager du skinnstekt røye med gnocchi, salviesmør og ristet sopp

    Et smakfullt fiskemåltid denne søndagen. Ishavsrøye er en delikatesse, og dessuten en råvare en rekke flotte viner passer som hånd i hanske med. Vi har til dagens oppskrift valgt en deilig riesling fra Alsace.
    14. november 2004
  • 11 November 2004 - 15:04

    Den tidløse poteten

    Det spises poteter i de aller fleste land i verden, og bruksområdene er mange, varierte og ofte svært spennende. Norge er fortsatt et potetland, men de aller fleste av oss spiser fortsatt poteter på en såkalt tradisjonell og umoderne måte. Det er imidlert
    11. november 2004
  • 08 November 2004 - 12:43

    Saftig, mørt og magert

    Det er faktisk svinekjøtt vi spiser mest av her til lands. Svinekjøtt er mildt i egensmak og kan derfor være utgangspunkt for utrolig mange spennende smaksopplevelser bare kreativiteten kan få litt spillerom. Forslag til matchende viner følger selvsagt me
    08. november 2004
  • 31 Oktober 2004 - 01:00

    Kyllingspøkelser

    Man kan ha mye moro på en dag som dette. Halloween som tradisjon kan du gjerne overføre til det du spiser denne dagen. Som den festlige kyllingvarianten du her får servert. Vi tipper at barna setter pris på denne retten.
    31. oktober 2004
  • 30 Oktober 2004 - 01:00

    Røye Saltimbocca med stekesjy, potetpuré og fennikel-tomatsalsa

    Ishavsrøye er lekre saker når først fisk skal på bordet. Du bør nå og da unne deg et fiskemåltid som dette - det er selvsagt både sunt og godt. I tillegg er det en flott anledning til å nyte en nydelig hvitvin fra Bordeaux.
    30. oktober 2004
  • 26 Oktober 2004 - 12:18

    Vorspiel på kjøkkenet

    Ikke nok med at det er både lærerikt og spennende; det er også svært sosialt å samle gode venner på kjøkkenet. I tillegg har du selvsagt en god grunn til å kose deg ekstra godt med en god vin eller to.
    26. oktober 2004
  • 18 Oktober 2004 - 01:00

    Skipperns fiskeboller

    Denne mandagen er det fiskeboller som står på menyen. Ikke alle har sans for denne retten, men det skal ikke så mye til av krydderier før smaken løftes noen solide hakk. Dersom du i tillegg liker råkost vil nok denne oppskriften bli satt pris på.
    18. oktober 2004
  • 15 Oktober 2004 - 10:52

    Kokkens dag

    Den 20. oktober hvert år skal "Kokkens dag" markeres internasjonalt. Hensikten er å presentere kokkefaget og landsforeningene verden over.
    15. oktober 2004
  • 15 Oktober 2004 - 10:27

    Ukens Bondevett til Oslo Spiseforretning

    Jarle Baer i Oslo Spiseforretning ble onsdag tildelt Norges Bondelags pris "Ukens Bondevett". Baer fikk prisen for sin profilering av norsk mat, matkultur og glede.
    15. oktober 2004
  • 12 Oktober 2004 - 01:00

    Kalkunburger

    Enkelt men likevel et fullverdig måltid blir det når kalkunburger skal tilberedes. Det er selvsagt fritt frem for hvordan du ønsker å presentere maten, men med en salat og noe godt å drikke til er en rett som dette alltid velkomment.
    12. oktober 2004
  • 08 Oktober 2004 - 01:00

    Pochert laks på lett sautert nykål og beurre blanc med lakserogn

    Vi starter allerede på fredag med et lekkert fiskemåltid og håper du ikke er for sliten til å dra nytte av en super oppskrift som dette. Denne retten er faktisk ikke store jobben å tilberede, og resultatet blir strålende. Frisk hvitvin fra Sancerre hører
    08. oktober 2004
  • 07 Oktober 2004 - 12:03

    Moro med fyll

    Litt gresskar, spinat og krabbe er alt som skal til for å ha det moro med fyll på kjøkkenet og skape en hjemlig konkurrent til nærmeste italienske restaurant. Vinfølge i prisklassen som passer din lommebok får du også forslag til.
    07. oktober 2004
  • 07 Oktober 2004 - 01:00

    Wok med marinert svinekjøtt og nudler

    Vi woker sammen en varmende rett denne torsdagen. Husk at svinekjøtt er magert og slankende, men at nudlene i seg selv ikke er det. Men her er også masse deilige grønnsaker, så vi er ikke i tvil om at dagens middagsforslag uansett faller i smak hos de all
    07. oktober 2004
  • 05 Oktober 2004 - 15:50

    De fem møreste

    Det er høst, og det er på tide å tenke på skikkelige høstmiddager med mørt kjøtt som hovedattraksjon. Om det er gryterett, biff, stek - eller kanskje bare en suppe du har planer om å servere dine nærmeste, så er det greit å ha noen kjøreregler for hånden.
    05. oktober 2004
  • 03 Oktober 2004 - 01:00

    Saltimbocca av svinekjøtt

    Denne helgens siste middagsforslag er en spennende rett basert på svin. Enkelt å tilberede, men samtidig kanskje nytt og avvekslende. Til dette matcher vi en italiensk rødvin av det rimeligere slaget.
    03. oktober 2004
  • 02 Oktober 2004 - 01:00

    Aprikosgryte

    En lekker varmende gryterett er velkommen på spisebordet nå som høsten har festet sitt grep. Ekstra godt smaker det dersom du på forhånd har tatt turen ut i skog og mark. Da er det godt å varme seg på både god mat og deilig rødvin.
    02. oktober 2004
  • 30 September 2004 - 01:00

    Kjøttkaker med kålstuing

    Det er høst, og sesong for tradisjonsrike middager. En slik er de gode gamle kjøttkakene som mor selvsagt lager aller best. Om du er tilhenger av kålstuing eller ikke - til en rett som denne passer det svært godt. En fransk vin av det rimelige slaget pass
    30. september 2004
  • 25 September 2004 - 01:00

    Fårikål

    Vil du ha god fårikål trengs det tid - mye tid. Aller best blir fårikålen - spesielt om det er en del fett på kjøttet - dagen derpå. Til god fårikål trengs det definitivt annet enn vann, og derfor får du selvsagt med en rekke drikkeforslag.
    25. september 2004
  • 21 September 2004 - 12:35

    Eggende smaksopplevelser

    Egg spises over hele verden. Og det i alle kulturer, i fattige så vel som i rike land. Egget gir menneskekroppen først og fremst protein men også verdifullt tilskudd av jern, D- vitamin og de fleste B- vitaminene. Og så anvendelig det er - bare se på opps
    21. september 2004
  • 16 September 2004 - 10:21

    Uer i italiensk selskap

    Når fisken får italiensk drakt, blir det ikke uventet italiensk i glasset, men ikke nødvendigvis. Uansett behøver du ikke spandere mye på et godt drikkefølge. For som vanlig får du en rekke varierte og gode drikkeforslag i tillegg til oppskriften.
    16. september 2004
  • 15 September 2004 - 11:43

    Steike godt

    Klippfisk av såkalt brasilkvalitet som er Norges svar på gåselever, trøffel og parmaskinke fortjener en fast plass i landets beste kjøkkener. Det mener klippfiskentusiast Knut Garshol som får støtte av soussjef Harald Berger, Bølgen & Moi Lysverket.
    15. september 2004
  • 14 September 2004 - 01:00

    Skogsoppsuppe

    En skogsoppsuppe skal vel falle i smak samtidig som den passer årstiden vi er inne i. Det er nå svært gode muligheter til å plukke masse deilig sopp. Da kan du jo også nyte deilige soppretter utover vinteren - vel vitende at du er sjølberga.
    14. september 2004
  • 11 September 2004 - 01:00

    Oncorhynchus Pizza

    Denne lørdagen får du muligheten til å lage deg en ekte vinnerpizza! Oppskriften du her får vant nemlig NM i Sjømatpizza under Gladmatfestivalen 2004 i Stavanger tidligere i høst. Det er Odd Hagenes som har komponert den lekre sjømatpizzaen.
    11. september 2004