Thai hot and sour fiskesuppe
Dagens rett krever nok noe mer innsats enn supper flest, men så får du også en himmelsk nydelig og varm middag. Det hele toppes av en vin i harmoni med retten.
Redaksjonen
31 Januar 2002 - 01:00
Thai hot and sour fiskesuppe
Fremgangsmåte
- Rens rekene. Ha rekeskall, ingefær, limeskall og grønnsakskraft i en kjele og kok i ca 20 minutter. Sil kraften og hold varm.
- Tips: Du kan godt bruke 0,5 stk finhakket sitrongress i stedet for limeskall.
- Surr hvitløk og finhakket chili i olje. Tilsett kraften, soyasaus, gulrot i tynne strimler og purreringer.
- Kok opp og tilsett så (tint) blekksprut, fisk i porsjonsbiter og rekene.
- Smak til og tilsett evt friske kaffirlimeblader (fås kjøpt i asiatiske butikker) over før servering.
Tips: Om du ikke har tid å koke kraft av rekeskallene, eller bruker reker uten skall, kan du bruke skalldyrkraft, helst den du får kjøpt i fiskebutikken.
Rekeskall til kraften som i denne oppskriften
Vi har mange thai-retter du kan boltre deg med
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 234.90 kr Bestillingsutvalget83 POENG
-
82 POENG
-
81 POENG
-
80 POENG
Forsiden akkurat nå