Oppskrifter pasta
Lasagne med aubergine og spinat
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Skjær aubergine i 1/2 cm tynne skiver. Pensle dem med litt solsikkeolje og krydre dem med litt salt og pepper.
- Stek skivene på begge sider i en varm panne. Legg aubergineskivene på papirhåndkle så snart de er ferdige.
- Vask spinaten godt og fjern tykke stilker. La den ligge litt i kaldt vann.
- Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek løken blank i litt solsikkeolje og tilsett halvparten av hvitløken helt mot slutten.
- Ha i hermetiske tomater og la det hele småkoke i ca. 10 minutter.
- Skjær basilikumblader i strimler, del tomatene i to og ha det i sausen.
- Smak til med salt og pepper og sett kjelen til siden.
- Varm litt solsikkeolje i en gryte. Ha i resten av hvitløken og tilsett spinaten.
- Fres til den har falt sammen. Bruk en stekespade til å snu spinaten. Tilsett litt nykvernet pepper.
- Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus. Legg et lag med aubergineskiver. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.
- Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.
- Fortsett slik med flere lag. Avslutt med aubergineskiver.
Riv godt med parmesanost over til slutt. Stek formen i ca. en halv time til lasagnen har fått en fin farge.
Tips 1: Hvis du ønsker en vegansk rett, erstatter du mozzarella og parmesan med veganske alternativer som er å få kjøpt i mange butikker.
Tips 2: Godt brød smaker godt til og en grønn salat er alltid friskt.
Vi har flere retter med lasagne å by på
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Spaghetti alla puttanesca
Fremgangsmåte
- Dersom du bruker salte kapers må disse legges i bløt i en god halvtime før bruk. Hell tomatene i et dørslag og la dem renne godt av.
- Varm oljen i en tykkbunnet panne på middels varme. Den må imidlertid ikke bli for varm.
- Tilsett hvitløk, ansjos og peperoncini og la småfrese i ca fem minutter under stadig omrøring. Hvitløken skal bli myk men ikke brent og ansjosen skal smelte.
- Tilsett de grovhakkete olivenene. Deretter tomatene. Rør godt og ha i kapersen.
- La trekke noen minutter. Smak eventuelt til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
- I mellomtiden koker du spagettien i godt saltet vann til den har god tyggemotstans (al dente).
- Skru opp varmen og tilsett den godt avrente pastaen samt de finhakkete urtene i sausen.
- Bland godt og server umiddelbart med brød til å "suge" opp all sausen.
Tips: Selv om originaloppskriften sier at man skal bruke spagetti, kan du godt servere retten med annen pasta. Her har vi brukt penne.
Her finner du mange deilige retter med spagetti
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Alt du trenger å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG