Guide
Oppskrifter pasta
Foto: (Matprat/Synøve Dreyer)
Adriana Salsis’ gresskarravioli
Fremgangsmåte
- Fyllet:
Skjær gresskaret i store biter, fjern skall og frø, damp over middels varme med lite vann i kjelen i omtrent en halvtime til bitene er myke. Alternativt kan du steke gresskaret i ovnen ved 180°C i en halvtime. - Når gresskaret er ferdig, mos den i en bolle, tilsett en stor håndfull med Parmigiano Reggiano, egg, salt, knuste amaretti, mostarda, muskatnøtt og ricottaost. Bland godt til en jevn masse.
- Smak til med salt om nødvendig.
- Pastadeig:
Bland sammen meltypene, lag en grop og tilsett eggene, en klype salt og litt vann om nødvendig. Begynn å vispe sammen ingrediensene med en gaffel, så gradvis bland inn melet med hendene. Form deigen til en ball. Smør litt olje på overflaten for å unngå at den tørker ut. - Ta en bit av pastaen, kjør den gjennom en pastamaskin. Begynn med den tykkeste innstillingen, og gjør pastaen gradvis tynnere.
- Ravioli:
Legg en stripe med pasta på et bord med mel. Fordel fyllet ved hjelp av en teskje utover pastaen, og se til at det er nok plass mellom fyll slik at du får lukket raviolien. Legg en stripe til med pasta på toppen, og press lett med fingeren rundt fyllet for å presse ut all luft, deretter lukker du den godt. Kutt opp med et riflet kuttehjul for den typiske ravioliformen. - Kok ravioliene i kokende, saltet vann i cirka tre minutter. I mellomtiden smelter du to spiseskjeer smør.
- Hell vannet av pastaen, drypp smeltet smør og masse Parmigiano Reggiano over.
Alt du trenger å vite om pasta
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Ravioli med ristet fenalår
Fremgangsmåte
- Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
- Kok eggene og la det så ligge i kaldt vann minst 3-4 minutter før du tar av skallet.
- Kok opp fløten med det smakstilsatte saltet i en kjele.
- Hell tinte erter i den varme fløten.
- Mos de med en stavmikser eller bruk en foodprocessor til det blir en jevn saus.
- Spe med litt kaldt vann dersom sausen er for tykk.
- Rist fenalåret lett i stekepanna.
- Server pastaen med grønn saus, fenalår og bløtkokt egg.
Tips: Har du friske urter eller persille, kan du gjerne ta med et par spiseskjeer av dette når du lager sausen. Det gir frisk og fin farge, og god smak.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå