Guide
Oppskrifter pasta
Foto: (Matprat/Synøve Dreyer)
Pastaretter med fisk- og skalldyr
Redaksjonen
22 Januar 2018 - 09:20
Stekt torsk med serranoskinke, tomatsaus og pasta
Fremgangsmåte
- Bland mel og salt og vend fiskestykkene i. Vend dem deretter i egg.
- Stek fisken i smør på middels varme til den er knapt gjennomkokt, ca. 3 minutter på hver side.
- Stek skinken raskt så den blir sprø.
Tomatsaus:
- Fres løken myk og blank i smør. Mos tomatene og rør dem inn sammen med tomatpuré. La det frese et par minutter.
- Hell på fiskekraft og la sausen småkoke uten lokk til den er fyldig. Smak til med salt, pepper og timian.
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
- Fordel sausen på varme tallerkener, legg på pasta og skrei på toppen.
- Legg en skive skinke på fisken.
Server kokte grønnsaker eller salat til.
Flere oppskrifter med torsk finner du her
Alt du trenger å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 269.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
Basilikumstekt breiflabb på safranpasta
Fremgangsmåte
- Stek gjerne breiflabbfiletet i et helt stykke i stekepannen.
- Krydre fileten med salt og pepper og rull den i hakket basilikum.
- Ha oljen i pannen og brun fileten over middels høy varme til du får en fin bruning.
- Sett ned varmen til middels, tilsett smøret og stek videre mens du øser fileten med smøret til fileten så vidt er gjennomstekt.
- Her kan du gjerne ha i et par fedd hvitløk som du knuser lett med bredsiden av kniven for ekstra smak.
- Ta ut fileten og la hvile litt før du skjærer den i skiver til servering.
Safranpasta:
- Ha safran i hvitvinen og la den trekke litt.
- Surr løken i en tykkbunnet kasserolle over middels høy varme i olivenolje til den er blank men ikke har tatt farge.
- Tilsett pasta eller risottoris og surr den et par minutter sammen med løken. Ha i hvitvinen, kok opp og la den koke inn til det nesten ikke er væske igjen i gryta.
- Spe med blåskjellkraft litt etter litt og kok inn mens du rører før du sper med mer kraft.
- Kok til pastaen er mør og blandingen tyktflytende. Rør inn smøret rett før servering.
Grønnsaker og tilbehør:
- Klargjør grønnsakene, gi ertene et raskt oppkok i godt saltet vann, stek soppen gylden i olje i en varm stekepanne.
- Stek rårekene forsiktig i litt olje og bland dem forsiktig inn i pastaen sammen med grønnsakene. Har du ikke råreker så kan du bruke vanlige rensede reker som ikke stekes men blandes rett i pastaen sammen med grønnsakene.
- Drypp litt olivenolje og nypresset sitronsaft over ved servering sammen med litt revet parmesanost.
Blåskjellkraft:
- Rens blåskjellene for rur og byssustråder og skyll dem godt i kaldt rennenede vann slik at du får bort all grus fra dem.
- Ha smør i en tykkbunnet kasserolle og fres hakket sjalottløk og hvitløk over middels høy varme til det blir blankt.
- Sett opp varmen til maks og ha i blåskjellene og hvitvinen, sett på lokket.
- Damp til skjellene åpner seg og rist litt på kasserollen underveis, ikke la skjellene dampe for lenge for da blir de seige.
- Sil av kraften og bruk gjerne blåskjellene også i safranpastaen.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå