Stekt torsk med serranoskinke, tomatsaus og pasta

Stekt torsk med serranoskinke, tomatsaus og pasta

Fremgangsmåte

  1. Bland mel og salt og vend fiskestykkene i. Vend dem deretter i egg.
  2. Stek fisken i smør på middels varme til den er knapt gjennomkokt, ca. 3 minutter på hver side.
  3. Stek skinken raskt så den blir sprø.
Tomatsaus:
  1. Fres løken myk og blank i smør. Mos tomatene og rør dem inn sammen med tomatpuré. La det frese et par minutter.
  2. Hell på fiskekraft og la sausen småkoke uten lokk til den er fyldig. Smak til med salt, pepper og timian.
  3. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
  4. Fordel sausen på varme tallerkener, legg på pasta og skrei på toppen.
  5. Legg en skive skinke på fisken.

Server kokte grønnsaker eller salat til.

Flere oppskrifter med torsk finner du her

Alt du trenger å vite om pasta

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Basilikumstekt breiflabb på safranpasta

Basilikumstekt breiflabb på safranpasta

Fremgangsmåte

  1. Stek gjerne breiflabbfiletet i et helt stykke i stekepannen.
  2. Krydre fileten med salt og pepper og rull den i hakket basilikum.
  3. Ha oljen i pannen og brun fileten over middels høy varme til du får en fin bruning.
  4. Sett ned varmen til middels, tilsett smøret og stek videre mens du øser fileten med smøret til fileten så vidt er gjennomstekt.
  5. Her kan du gjerne ha i et par fedd hvitløk som du knuser lett med bredsiden av kniven for ekstra smak.
  6. Ta ut fileten og la hvile litt før du skjærer den i skiver til servering.
Safranpasta:
  1. Ha safran i hvitvinen og la den trekke litt.
  2. Surr løken i en tykkbunnet kasserolle over middels høy varme i olivenolje til den er blank men ikke har tatt farge.
  3. Tilsett pasta eller risottoris og surr den et par minutter sammen med løken. Ha i hvitvinen, kok opp og la den koke inn til det nesten ikke er væske igjen i gryta.
  4. Spe med blåskjellkraft litt etter litt og kok inn mens du rører før du sper med mer kraft.
  5. Kok til pastaen er mør og blandingen tyktflytende. Rør inn smøret rett før servering.
Grønnsaker og tilbehør:
  1. Klargjør grønnsakene, gi ertene et raskt oppkok i godt saltet vann, stek soppen gylden i olje i en varm stekepanne.
  2. Stek rårekene forsiktig i litt olje og bland dem forsiktig inn i pastaen sammen med grønnsakene. Har du ikke råreker så kan du bruke vanlige rensede reker som ikke stekes men blandes rett i pastaen sammen med grønnsakene.
  3. Drypp litt olivenolje og nypresset sitronsaft over ved servering sammen med litt revet parmesanost.
Blåskjellkraft:
  1. Rens blåskjellene for rur og byssustråder og skyll dem godt i kaldt rennenede vann slik at du får bort all grus fra dem. 
  2. Ha smør i en tykkbunnet kasserolle og fres hakket sjalottløk og hvitløk over middels høy varme til det blir blankt.
  3. Sett opp varmen til maks og ha i blåskjellene og hvitvinen, sett på lokket.
  4. Damp til skjellene åpner seg og rist litt på kasserollen underveis, ikke la skjellene dampe for lenge for da blir de seige.
  5. Sil av kraften og bruk gjerne blåskjellene også i safranpastaen.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her