- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Skjær aubergine i 1/2 cm tynne skiver. Pensle dem med litt solsikkeolje og krydre dem med litt salt og pepper.
- Stek skivene på begge sider i en varm panne. Legg aubergineskivene på papirhåndkle så snart de er ferdige.
- Vask spinaten godt og fjern tykke stilker. La den ligge litt i kaldt vann.
- Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek løken blank i litt solsikkeolje og tilsett halvparten av hvitløken helt mot slutten.
- Ha i hermetiske tomater og la det hele småkoke i ca. 10 minutter.
- Skjær basilikumblader i strimler, del tomatene i to og ha det i sausen.
- Smak til med salt og pepper og sett kjelen til siden.
- Varm litt solsikkeolje i en gryte. Ha i resten av hvitløken og tilsett spinaten.
- Fres til den har falt sammen. Bruk en stekespade til å snu spinaten. Tilsett litt nykvernet pepper.
- Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus. Legg et lag med aubergineskiver. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.
- Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.
- Fortsett slik med flere lag. Avslutt med aubergineskiver.
Riv godt med parmesanost over til slutt. Stek formen i ca. en halv time til lasagnen har fått en fin farge.
Tips 1: Hvis du ønsker en vegansk rett, erstatter du mozzarella og parmesan med veganske alternativer som er å få kjøpt i mange butikker.
Tips 2: Godt brød smaker godt til og en grønn salat er alltid friskt.
Vi har flere retter med lasagne å by på
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok