- Dersom du bruker salte kapers må disse legges i bløt i en god halvtime før bruk. Hell tomatene i et dørslag og la dem renne godt av.
- Varm oljen i en tykkbunnet panne på middels varme. Den må imidlertid ikke bli for varm.
- Tilsett hvitløk, ansjos og peperoncini og la småfrese i ca fem minutter under stadig omrøring. Hvitløken skal bli myk men ikke brent og ansjosen skal smelte.
- Tilsett de grovhakkete olivenene. Deretter tomatene. Rør godt og ha i kapersen.
- La trekke noen minutter. Smak eventuelt til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
- I mellomtiden koker du spagettien i godt saltet vann til den har god tyggemotstans (al dente).
- Skru opp varmen og tilsett den godt avrente pastaen samt de finhakkete urtene i sausen.
- Bland godt og server umiddelbart med brød til å "suge" opp all sausen.
Tips: Selv om originaloppskriften sier at man skal bruke spagetti, kan du godt servere retten med annen pasta. Her har vi brukt penne.
Her finner du mange deilige retter med spagetti
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Alt du trenger å vite om pasta