Guide
Oppskrifter pasta
Foto: (Matprat/Synøve Dreyer)
Oppskrifter med tagliatelle
Redaksjonen
22 Januar 2018 - 09:20
Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter
Fremgangsmåte
- Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i 5 minutter.
- Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesene eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Del aspargesene i mindre biter. Om du bruker grønne bønner, fjernes kun stilkfestet.
- Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende vann tilsatt salt. Følg anvisningen på pakken for koketid. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten.
- Mens pastaen koker smeltes resten av smøret i en liten gryte.
- Tilsett blåmuggost, kremfløte og asparges. Kok opp og la det småkoke i ca 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper. Fordel sausen og valnøtter over pastaen. Server straks med parmesan.
Her finner du flere retter med Tagliatelle
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Alt du trenger å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Basisutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Kremet pasta med reker og cherrytomater
Fremgangsmåte
- Kok pastaen som anvist på pakken.
- Fres løken i olje et par minutter. Tilsett créme fraîche, vann og chilipasta. Rør om og la sausen koke i ca. 5 minutter. Tilsett mer vann dersom sausen blir for tykk.
- Del sukkererter og tomater i mindre biter. Rens rekene og bland dem i sausen. Smak til med salt og pepper.
- Legg nykokt pasta i en skål og tøm pastasausen over. Fordel tomater og sukkererter over.
- Dryss over rikelig med hakkede urter like før servering.
Godt brød hører med.
TIPS: Du kan bytte ut rekene med kylling eller laks. Eller tunfisk fra boks.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå