Sellerirot er perfekt til suppe
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak
Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler
Fremgangsmåte
- Skrell selleri og skjær den i terninger.
- Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler (til sprøstekt garnityr).
- Rens løken og del dem i to.
- Legg grønnsakene i en ildfast form og bak dem i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.
- Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser. Tilsett fløte.
- Rør godt, og juster konsistensen med evt. mer buljong. Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.
- Selleristrimler:
Sprøstek selleristrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over. Avkjøl på et kjøkkenpapir.
Server sellerisuppen med selleristrimler og hakket gressløk.
Lyst på en annen suppe finner du mange her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Fersk elgsuppe
Fremgangsmåte
Del grytekjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm og legg det i en gryte.
Tilsett kaldt vann og buljongterninger og kok opp. Skum av med en sleiv og la kjøttet trekke i minst 40 minutter.
Tips:
Jo mindre mørt kjøttet er, jo lengre blir koketiden. Og jo lenger det får stå og trekke, jo mer smak får du ut i suppa. Da kan du droppe den ene buljongterningen. Du kan også erstatte buljongen og litt av vannet med 5 dl kraft.
Del kålrot, gulrot, selleri og potet i biter, ca. 2 x 2 cm, og purre i ringer (husk å vaske purren først).
Ha det i gryta og kok i 10 minutter til grønnsakene er møre.
Smak til med pepper og salt, og ha i hakket persille ved servering.
Flatbrød er tradisjonsrikt følge til denne suppen.
Ekte kraftkarer lager kraft selv - se hvordan her
Tips: Pass på å skumme godt av (ta av proteinene som flyter opp ved oppkok) for å få en så klar suppe som mulig.
Ved å bruke kaldt vann til å begynne med får du mest mulig smak på suppen.
Flere herlige viltoppskrifter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
-
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak