Oppskrifter
Foto: (laperla_foto)
Sellerirot er et must i en høstlig gryte
Redaksjonen
17 Oktober 2016 - 10:00
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak
Lammegryte med rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
- Varm stekeovnen til 200 grader.
- Skjær grønnsakene i biter og fres de gylne i smør i en jerngryte. Ta dem opp og legg til side.
- Brun kjøttet i gryten og legg grønnsakene tilbake.
- Hell på kaldt vann og hvitvin, tilsett salt, pepper og timian.
- Kok opp og skum av skumet som legger seg på toppen..
- Legg på lokk og sett hele gryta i stekeovnen. La stå 1½ time til kjøttet er mørt og slipper beina.
Serveres med en god salat og kokte poteter ved siden av.
Tips: Her kan du godt bruke de rotgrønnsakene du vil, slik som kålrot, pastinakk, søtpotet og nepe er godt i gryten. Bruk gjerne fårikålkjøtt, lammelår i skiver eller flatbiff til denne retten.
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak
Forsiden akkurat nå