Oppskrifter
Foto: (laperla_foto)
Frityrsteking er intet unntak
Redaksjonen
17 Oktober 2016 - 10:00
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak
Frityrstekt sellerirot
Fremgangsmåte
Skrell selleriroten og del i store staver. Ha i en bolle og skyll av stivelsen til vannet er klart.
Kok selleristavene lett møre i usaltet vann - vannet skal bare simre slik at de ikke koker i stykker.
Ta opp selleristavene og la dem renne av seg. Tørk med kjøkkenpapir-
Frityrstek selleristavene i omganger først ved 160 grader til de er lett gylne. Sett opp varmen på oljen til 180 grader og stek frites på nytt til de er gylne og sprø.
Dryss over salt og server med det samme.
Frityrstekt sellerirot kan brukes på samme måte som pommes frites.
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak
Forsiden akkurat nå