Del grytekjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm og legg det i en gryte.
Tilsett kaldt vann og buljongterninger og kok opp. Skum av med en sleiv og la kjøttet trekke i minst 40 minutter.
Tips:
Jo mindre mørt kjøttet er, jo lengre blir koketiden. Og jo lenger det får stå og trekke, jo mer smak får du ut i suppa. Da kan du droppe den ene buljongterningen. Du kan også erstatte buljongen og litt av vannet med 5 dl kraft.
Del kålrot, gulrot, selleri og potet i biter, ca. 2 x 2 cm, og purre i ringer (husk å vaske purren først).
Ha det i gryta og kok i 10 minutter til grønnsakene er møre.
Smak til med pepper og salt, og ha i hakket persille ved servering.
Flatbrød er tradisjonsrikt følge til denne suppen.
Ekte kraftkarer lager kraft selv - se hvordan her
Tips: Pass på å skumme godt av (ta av proteinene som flyter opp ved oppkok) for å få en så klar suppe som mulig.
Ved å bruke kaldt vann til å begynne med får du mest mulig smak på suppen.
Flere herlige viltoppskrifter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig