Oppskrifter
Foto: (laperla_foto)
Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
Redaksjonen
17 Oktober 2016 - 10:00
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak
Grønnsakskarbonader med ovnsbakte rotfrukter, rød og hvit pesto
Fremgangsmåte
Grønnsakskarbonader:
Bland ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Lag karbonader av deigen og stek dem i en middels varm panne til de blir brune og gjennomstekte. Det tar ca 4-5 minutter på hver side. Legg karbonadene på et serveringsfat som settes inn i ovnen noen minutter før servering.
Ovnsbaktegrønnsaker:
Skrell alle grønnsakene. Finhakk hvitløken. Del sjalottløken i fire. De andre grønnsakene deles i like store terninger eller båter. Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en bolle.
Varm opp ½ dl olivenolje i en stor og dyp panne. Tilsett grønnsakene i to-tre porsjoner og fres til alt er blankt. Overfør til en ildfast form. Fres hvitløken lett til slutt og bland godt med grønnsakene. Hell over vin, eddik og resten av oljen samt timian. Kvern over godt med havsalt og pepper. Bland godt. Bakes i ovn ved 180 grader til grønnsakene er møre, ca. 1 time. Dryss over grovhakket bladpersille før servering.
Rød pesto:
Ha alt i en blender og kjør til jevn mos.
Hvit pesto:
Kok hvitløkfeddet i et minutt. Mos det i en morter med litt salt. Ha yoghurt i et kaffefilter og la stå en halvtime. Bland med cottage cheese og smak til med sitron, salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
-
80 POENG
Grønnsakskarbonader à la Lindstrøm
Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene.
- Lag karbonader av deigen og stek dem i en middels varm panne til de blir brune og gjennomstekt.
Tips:
Karbonadene kan serveres med hamburgerbrød, ost og frisk salat eller med ris eller potetmos.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
USAVolum: 0.75 l Pris: 495.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak
Forsiden akkurat nå