Grønnsakskarbonader med ovnsbakte rotfrukter, rød og hvit pesto

Grønnsakskarbonader med ovnsbakte rotfrukter, rød og hvit pesto

Fremgangsmåte

Grønnsakskarbonader:
Bland ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Lag karbonader av deigen og stek dem i en middels varm panne til de blir brune og gjennomstekte. Det tar ca 4-5 minutter på hver side. Legg karbonadene på et serveringsfat som settes inn i ovnen noen minutter før servering.
 
Ovnsbaktegrønnsaker:
Skrell alle grønnsakene. Finhakk hvitløken. Del sjalottløken i fire. De andre grønnsakene deles i like store terninger eller båter. Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en bolle.
 
Varm opp ½ dl olivenolje i en stor og dyp panne. Tilsett grønnsakene i to-tre porsjoner og fres til alt er blankt. Overfør til en ildfast form. Fres hvitløken lett til slutt og bland godt med grønnsakene. Hell over vin, eddik og resten av oljen samt timian. Kvern over godt med havsalt og pepper. Bland godt. Bakes i ovn ved 180 grader til grønnsakene er møre, ca. 1 time. Dryss over grovhakket bladpersille før servering.
 
Rød pesto:
Ha alt i en blender og kjør til jevn mos.  
 
Hvit pesto:
Kok hvitløkfeddet i et minutt. Mos det i en morter med litt salt. Ha yoghurt i et kaffefilter og la stå en halvtime. Bland med cottage cheese og smak til med sitron, salt og pepper.
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grønnsakskarbonader à la Lindstrøm

Grønnsakskarbonader à la Lindstrøm

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene.
  2. Lag karbonader av deigen og stek dem i en middels varm panne til de blir brune og gjennomstekt.

Tips:
Karbonadene kan serveres med hamburgerbrød, ost og frisk salat eller med ris eller potetmos.

Se våre andre oppskrifter på røsti/rösti 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her