I lapskaus er den en selvfølge
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak
Gulrotlapskaus
Fremgangsmåte
Skrell gulrøtter og skjær i store biter. Skrell og del løk i skiver.
Stek gulrøtter og løk i olje i noen minutter uten at det tar farge.
Spe med vann, og ha i buljong, soyasaus, laurbærblad og hel pepper. Kok opp.
La lapskausen koke på svak varme under lokk til gulrøttene blir myke, ca. 25 minutter.
Smak til med salt og bland i urtene.
Server gulrotlapskausen f.eks. med rødbeter og kokte poteter. Brød eller knekkebrød er også godt til.
Lyst på en annen lapskaus? Her er de
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Lofotsodd
Fremgangsmåte
Kok kjøttet mørt med salt og timian ca. 30 minutter.
Del grønnsakene opp i litt store terninger og la det koke videre i 15 minutter.
Smak til med salt, pepper og timian. Server med flatbrød eller grovbrød.
Hvis du ønsker å lage en lettere variant av sodd kan du bytte ut grønnsakene med en lapskaus- eller gryteblanding.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
-
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak