Juleaften - familie med to voksne og to barn
Ristet kamskjell og sprøstekt andelever- svineknokeroulade, anrettet med kantareller, syltede rødbeter og skalldyrskum Saba- balsamicovinaigrette
Fremgangsmåte
Rens fire kamskjell og skyll de i vann. Skjellene saltes, pepres og pensles med hvitløksolje. Stek de i middels varm panne i olje i ca. 1 min på hver side. Tilsett smør til slutt.
Rens gåseleveren og del den i ca. 2cm biter. Kok svineknoken i vann med rotgrønnsaker og laurbærblad i ca. 1,5- 2 tim. til den er mør og lett å plukke fra beinet. Del kjøttet i samme størrelse som leveren.
Ta bort stilken på shiitaken og kutt hatten i skiver. Fres løken og hvitløken blank og ha i soppen. Krydre og ha i hvitvinen og reduser til det blir tørt i pannen. Kjør soppen i food processor til en litt grov masse. Bland alt sammen og smak til. Fyll i filodeig som pensles med eggeplomme. Friteres på 170 grader til den er gylden
Kutt rødbeten i fine staver. Kok den i kraft, appelsinsaft, eddik og salt til den er mør. Fres kantareller med sjalottløk og litt hvitløkolje. Krydres.
Skalldyrskum lages ved å redusere skalldyrbisque. Monter med lettpisket krem.
Lag lys karamell og reduser med balsamico til passe konsistens. Smaksett med Saba. Sprekk sausen med valnøttolje.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 280.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
Stekt reinsdyrplomme, kantareller, glaserte grønnsaker, tartelett med potetpuré og fondantpotet, solbærsjy
ca 1,2 kg reinsdyrplomme (flatbiff)
Fremgangsmåte
Kantareller:
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Crème brulée au Canard
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Julekrydret ribbe
Fremgangsmåte
- Gni ribba på begge sider med krydderblandingen og la den ligge en time i en stor langpanne.
- Bland gløgg, rødvin, soyasaus og appelsinsaft og hell over ribbas svorside.
- Snu ribba og la den ligge med svoren ned. Dekk med plastfolie. Sett kaldt i ett døgn.
- Snu ribba og hell av marinaden, men ta vare på 1 dl marinade.
- Nå skal svoren rutes. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbena er det lettere å skjære opp pene serveringsstykker. Dekk med aluminiumsfolie.
- Sett ovnen på 200 grader og sett langpannen i ovnen. Hell 1 dl marinade samt 1 dl vann i formen. Stek først i 30 minutter.
- Ta av folien, skru varmen ned til 175 grader og stek videre i ca 1½ time. Pass på at pannen ikke koker tørr. Etterfyll med vann.
- Hvis ikke svoren er sprø, kan du skru opp varmen til 250 grader de siste ti-femten minuttene, eventuelt sette på ovnsgrillen (da må du passe godt på!).
- Sil av kraften og ha den over i en kjele. Smak til med salt og pepper.
- La ribba hvile 15 minutter før du skjærer den opp i passe stykker.
Server med stekesjyen, rødkål , kokte pærer og kokte poteter.
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Crème brulée med svisker og marsipan
Fremgangsmåte
Kok opp melk, sukker, fløte og vaniljestang. Rør sammen eggeplommene i en bolle og spe forsiktig i den kokende melken under stadig omrøring. Hell røra tilbake i kasserollen og varm sakte opp under omrøring til den tykner. Pass på at den ikke koker.
Grovhakk svisker og riv marsipanen. Kjør alt sammen i en foodprosessor til en jevn masse. Fordel massen i porsjonsformene. Sil og hell røra over sviskemarsipanen i de små ildfaste formene. Hell over litt amaretto.
Sett formene inn i ovnen på 90 grader til den stivner og er fast. Avkjøl formene og strø litt sukker på toppen. Karamelliser sukkeret enten i grillen under sterk varme eller med en skibrenner.
Her finner du veldig mange spennende desserter
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
Slik lykkes du med juleribbe
Fremgangsmåte
- Beregn 500 g ribbe per person. Begynn forberedelsene 1-3 dager dager før julaften.
- Snu ribben og sjekk at bena er saget tvers over. Lag rutemønster i svoren med en skarp, spiss kniv, helst mens ribben ennå er halvfrossen. Hvis du ruter opp parallelt med ribbena blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking.
- Et godt tips for å oppnå sprø svor er å legge ribben med svoren ned i iskaldt vann et par timer før steking (og salting
- Gni inn ribben med 2-3 ts salt og ½ ts pepper pr 2 kilo, og la den ligge, tildekt, på et kjølig sted frem til steking.
- Legg ribben i langpannen med svoren opp. Putt en asjett under slik at ribben blir høyere på midten og det smeltede fettet renner bort. Sjekk at den er like høy på hver side for å få til jevn steking.
- Hell over 2 dl vann og dekk til med aluminiumsfolie. Forvarm ovnen til 230 grader. La ribben stå midt i ovnen i 45 minutter.
- Fjern folien, men la asjetten ligge, og reduser temperaturen til 200 grader. Sett pannen tilbake midt i ovnen i enda halvannen time for tynnribbe, og 2-2½ timer for midtribbe.
- Hvis ribben ikke har fått sprø svor av seg selv, kan du gjøre følgende:
- Sett pannen høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 grader, eller bruk ovnens grill. Følg godt med slik at svoren ikke brennes. Dekk til de partiene som får først sprø svor.
- La den ferdigstekte ribben hvile i 20 minutter før den skjæres opp.
- Til servering:
- Lag saus av kraften eller bruk stekesjyen som den er. Surkål eller rødkål hører også med. Ellers er det mange som vil ha medisterkaker, pølser, tyttebær, lefse med godt smør eller eplebåter og svisker som er stekt sammen med ribben de siste 20 minuttene.
Hjemmelaget surkål eller Hjemmelaget rødkål
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Drikkeforslag
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Drikkeforslag
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter Drikkeforslag
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
82 POENG
-
72 POENG
Riskrem
Fremgangsmåte
Medisterkaker og medisterpølser
Fremgangsmåte
- Medisterpølser og medisterkaker stekes i panna.
- Skjær pølsene i biter og del kakene i to eller fire ved servering.
- Skrell gulrøtter, kålrot og poteter og skjær dem i staver eller terninger. Kok grønnsakene knapt møre (ca 5 minutter).
- Varm smør og olje i en stekepanne eller grillpanne og stek/grill grønnsakene til de er gyldne.
Anrett pølser, kaker og grønnsaker som en varmrett.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
74 POENG
Østers i Bloody Mary
Fremgangsmåte
- Ta østersene ut av skallet og fordel i like mange martiniglass.
- Bland tomatjuice, tomat og vodka og smak til med salt, pepper og Worcestersaus.
- Fordel sausen over østersene.
Her finner du mange retter med østers
Drikke som passer til denne oppskriften
Tunfisktartar med vårløk og teryakisaus
Fremgangsmåte
Skjær tunfisken i 2x2 med mer terninger. Skjær vårløken i tynne skiver. Bland vårløk, tunfisk og teryakisaus. Smak til med salt og pepper. Formes som små egg og serveres i en skje som ligger oppå havsalt i et martiniglass.
Kamskjelltartar med chili, sitrus og koriander
Fremgangsmåte
Hakk kamskjellene på samme måte som tunfisken. Bland med chili, litt revet sitronskall og noen dråper sitronsaft, olje og koriander. Smak til med salt og pepper. Formes som små egg og serveres i en skje som ligger oppå havsalt i et martiniglass.
Drikke som passer til denne oppskriften
Gåselever og svineknoketerrine i savoykål
Fremgangsmåte
Kok en lettsaltet svineknoke mør og plukk den for kjøtt. Bland kjøttet med god gåseleverterrine (fra boks hvis du ikke får tak i "fersk"). Blansjer to-tre savoykålblader i kokende vann i to minutter. Avkjøl i kaldt vann. Tørk godt før du fordeler kjøttet utover bladene som legges på taksteinvis. Rull sammen. La hvile litt slik at terrinene setter seg før du skjærer i tynne skiver.
Drikke som passer til denne oppskriften
Hummergelé med grillet hummer og artisjokk
Fremgangsmåte
- Kok hummerne i ca 4 minutter. Hvis du kjøper ferdigkokte, starter du her:
- Del hummerne i to på langs og ta ut kjøttet.
- Lag kraft av skallene: Stek hummerskall i olje sammen med løk, hvitløk, gulrot og stangselleri. Tilsett ½ ss tomatpuré. Hell over fiskekraft fiskekraft og 1½ dl tørr hvitvin og la det småkoke i 20 minutter. Sil kraften.
- Det skal være ca en liter igjen. Klar hummerkraften med eggehviter og seifilet som når du lager consommé: Ha eggehviter og fisk i en kjele tilsett kald hummerkraft. Bland godt. Kok opp og la trekke 20 minutter. Skum av urenheter. Sil gjennom et klede.
- Nå er kraften klar og ren. Smak til med salt og pepper. Tilsett 4½ plater gelatin som du først bløter i litt kaldt vann og deretter rører ut i litt kokende vann. Dette vispes ned i kraften. Når geléen begynner å stivne, has den i en dyp tallerken sammen med stykker av kokt artisjokk. Frem til og med dette stadiet kan gjøres på forhånd.
- Dessuten lager du wasabiaiolien på forhånd: Lag aioli (hvitløksmajones) selv eller bruk ferdigmajones som du smaker til med presset hvitløk. Tilsett wasabipulver. Det er sterkt, så du må være forsiktig. Smak eventuelt til med salt, papper og noen dråper sitron.
Flere deilige retter med hummer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
80 POENG
Slik lager du aioli
Fremgangsmåte
- Hell væsken over brødet og la det trekke i 5-10 minutter.
- Press ut så mye væske som mulig. Ha brød og hvitløk i en tremorter og støt heftig i 5 minutter til du har en jevn pasta.
- Gni inn eggeplommer og salt til blandingne er tykk og seig. Fortsett med å arbeide inn oljen dråpe for dråpe.
- Når aiolien er blitt en tykk krem kan du bytte ut støteren med en trådvisp og tilsette oljen litt raskere.
- Tynn med vann og sitronsaft hvis den blir for tykk.
- Anretning:
- Grill hummerhale og klo. Legg oppå geleén, pynt med wasabiaioli, frisk pak choy og russisk kaviar.
Drikke som passer til denne oppskriften
Rådyrfilet i parmaskinke med skogsopp og pastabagel og trøffelsaus
Fremgangsmåte
Del ytrefileten i åtte like store og runde stykker. Brun stykkene. Rull dem inn i hver sin skive med parmaskinke. Brun nok en gang og stek til medium eller etter ønske. La kjøttet hvile frem til anretning.
Lag pastadeig og kjevle ut på vanlig måte. Skjær ut 8 store bagel- eller smultringformede ringer. Du kan spørre din faste leverandør av fersk pasta om det er mulig å bestille slik pasta, så slipper du unna den jobben. Pastaringene kokes to minutter. Etter koking legges ringene på oljet papir og oppbevares på et lunt sted til anretningen. Pass på at de ikke tørker ut. Stek skogsopp i litt smør og smak til med salt og pepper. Rens og skjær skorsonnerrot i passe biter. Stek i smør og dryss over litt sukker og stek videre til sukkeret er smeltet. Smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalg84 POENG
-
81 POENG
Lime og hvit sjokoladeisparfait på glasert ananas og rødvinskokt fiken, pain d'épice toast
Fremgangsmåte
Kok sukker med litt vann til 120 grader. Pisk eggeplommer og tilsett den varme sukkerlaken. Pisk til det er kaldt. Tilsett smeltet hvit sjokolade som er lett avkjølt. Pisk eggehvite og sukker til seig marengs. Brett først marengsen og deretter kremen inn i sjokoladeblandingen. Vend i limeskall og -kjøtt. Hell i porsjonsformer og frys. Dette gjøres en eller to dager i forveien. Fiken og ananas tilberedes dagen i forveien og settes kjølig.
Glasert ananas
kjær ca 1 cm tykke skiver av en fersk ananas uten skall og kjerne. Brun ananasen i smør og dryss over sukker og en skvett ananasjuice. Kok til ananasen får en litt gjennomsiktig farge.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Helstekt kalkun med syltet løk og potetgrateng
Fremgangsmåte
- Still ovnen på 270 grader og sett kalkunen på nederste rille. La den stå i 30 minutter mens du snur den regelmessig slik at den blir pent brun.
- Skru ned varmen til 210 grader. Stek videre i en time mens du snur fuglen samtidig som du fjerner sjyen som danner seg.
- Sett ned temperaturen til 100 grader og stek videre i en time.
- Når den er ferdig stekt; salt og pepre fuglen.
- Skrap sjyen ut av formen og kok opp med 2,5 dl kokende vann. La koke i 1 minutt. Hell sjyen i et sausenebb.
- Vask potetene og la skallet sitte på. Skjær dem i tynne skiver.
- Kok opp melken med litt salt, pepper og 3 klyper muskatnøtt. Ha i potetskivene, og la dem koke i 10 minutter.
- Løft ut potetskivene og fordel dem i porsjonsformer, evt en stor form. Dryss over litt salt og pepper og fordel creme fraiche over. Stek ved 210 grader i 30 minutter.
- Blancher løken 2-3 minutter i saltet, kokende vann. Løft dem ut av kjelen og fjern det ytterste skallet. Skyll dem i kaldt vann, og la dem dryppe av seg på kjøkkenpapir.
- Rull løken i honning (som er lett oppvarmet) og sett dem i en tykkbunnet panne. Tilsett persillekvister. Sett over svak varme til løkens overflate er lett knekkaktig.
Server kalkunen oppdelt i pene skiver sammen med de syltede løkene, potetgratengen og sjyen.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
Laksestek med sitron
Fremgangsmåte
- Bruk et helst stykke laks med noenlunde jevn størrelse. Dryss salt og pepper på laksen.
- Skjær den ene sitronen i tynne skiver og dekk laksen med disse.
- Surr laksesteken med bomullstråd slik at sitronskivene holdes på plass.
- Legg laksesteken i en smurt ildfast form.
- Bland sammen saften av den andre sitronen, salt, pepper og olivenolje. Hell blandingen over laksen.
- Stekes i stekeovn ved 200 grader i ca 10 minutter.
Server med bakte poteter.og salat.
Her finner du mage deilige retter med laks
Drikke som passer til denne oppskriften
Anna Gretas sildesmørbrød
Fremgangsmåte
Bland sukker, salt og vann. Kok sammen og avkjøl laken.
Start med å hakke rødløk, dill, gressløk og hvitløk. Lag så en saus av chili og matolje. Smakes til med kvernet salt og peppar og evt litt hvittvinseddik.
Blande de hakkede urtene samt kapers i chilisausen og visp lett.
Sildesmørbrød er en typisk mellomrett. I stedet for å legge sild selv kan man naturligvis benytte ferdigkjøpt.
Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Fenalår til juletapas
Fremgangsmåte
- Vask potetene godt, skallet skal sitte på. Kok potetene knapt møre i vann.
- Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne.
- Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
Anrett fenalåret på porsjonstallerken eller serveringsfat og server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød til.
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Bakt småkveite med teriakyglasert svineribbe, tomat & løksalat
Fremgangsmåte
Sildekoldtbord med sennepsild, marinert sild og urtesild
Fremgangsmåte
Marinert sild med eple, løk og sylteagurk:
- Kok opp ingrediensene til marinaden. Avkjøl den.
- Rull sammen de utvannde spekesildefiletene og sett dem tett i en form.
- Bland sammen grønnsakene og fordel dem over.
- Hell over den kalde laken og sett formen kaldt i 2 døgn.
Sennepssild:
- Vann ut kryddersildfileter.
- Skjær dem i biter.
- Bland rømme eller creme fraiche med litt grov sennep og dill.
- Bland sausen og sildebitene.
- Bland inn tynne ringer av løk.
- Kvern over godt med svart pepper.
Sild med krydderurter:
- Bruk ferdig sursild.
- La laken renne godt av.
- Legg sildebitene i en bolle.
- Tilsett rømme og rør inn finhakket gressløk, persille og timian.
Tips: Server silderettene med grovt rugbrød og smør, og gjerne kokte småpoteter.
Slik lager du de gode silderettene
Se hvordan du lager din egen sursild her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
83 POENG
-
80 POENG
-
66 POENG
Det ekte rakefisklaget
Fremgangsmåte
Pris pr porsjon ca kr 100-110
Det enkleste er å kjøpe ferdig filet. Ellers er rakefisk ikke noe hokus pokus å rense. Skyll fisken godt. Hvis fisken er for skarp/salt kan den vannes ut eller legges i skummet melk en halvtime eller så på forhånd.
Skjær av hodet. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Nå er det lett å fjerne skinnet. Skjær filetene i skiver på 2-3 cm.
Anrett på fat som kan pyntes med einekvister som gir en god aroma.
Fisken serveres med flatbrød, lefse, godt smør og kokte poteter og eventuelt de øvrige tilbehørene.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
Kokt og kald sild
Fremgangsmåte
- Rens sildene (ta ut innmat og kutt hodet) og del opp i skiver à 3-4 cm. Hvis du kun får tak i fileter, deler du hver filet i to.
- Kok opp vann og øvrige ingredienser. Legg sildebitene oppi og kok forsiktig opp.
- Trekk kjelen til side og skru ned varmen. La fisken trekke ved svak varme til den er kokt. Det tar ca 10 minutter.
- La kjelen med fisken stå på kjøkkenbenken til den er lun. Sett deretter kaldt.
Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her
Slik lager du de gode silderettene
Se hvordan du lager din egen sursild her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Risgrøt med seterrømme og vanilje
Fremgangsmåte
- Kok grynene i vann i ca. 10 minutter.
- Spe med melk, og kok videre til grøten er passe tykk.
- Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
Ny vri på risgrøten:
Når risgrøten er ferdig kokt, kan du røre et beger seterrømme inn pr. liter grøt. Da blir det festgrøt. En blanding av rømme- og risgrøt som nesten smaker som rømmegrøt. Husk sukker og kanel.
Tips:
Ha gjerne en vaniljestang som du splitter i to i grøten også.
Tips:
Bruk gjerne rismelk eller mandelmelk om noen er laktoseintolerante. Det gir faktisk en veldig god smak til risgrøten.
Tips for den som ikke har tid å passe grøten: Kok opp grøten etter anvisning på pakken, men så snart melken har kokt opp tar du gryten av platen og setter den inn i stekeovnen på 80 grader med lokk over. La den passe seg selv og den kan godt stå i 1 - 2 timer til den er ferdig.
Se alle de morsomme grøtoppskriftene
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
En ekte fattigmann med cognac
Fremgangsmåte
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Mormors krumkaker
Fremgangsmåte
- Visp egg og sukker til eggedosis . Bland i hvetemel og evt. vaniljesukker.
- Smelt smør og avkjøl det før det haes i røren.
- Bland i litt kaldt vann hvis røren blir for fast.
- Varm jernet. Ha i en god teskje røre. Press jernet godt sammen, slik at kakene blir tynne og fine.
- Ha en skjærefjøl ved siden av jernet. Legg kakene på fjøla, og snurr dem rundt krumkakekrummeren med en gang. Kakene stivner fort.
- Ha ny røre i jernet når kaken er ferdig formet. Prøv også å form noen som skåler.
- Legg de nystekte krumkakene over undersiden av et glass. Hvelv en kopp forsiktig over, så fasongen blir fin.
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du enkelt Goro
Fremgangsmåte
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du vært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Slik lager du enkelt sandkaker
Fremgangsmåte
- Rør smør og melis hvitt.
- Ha i egg, malte mandler og hvetemel.
- La deigen stå kaldt natten over.
- Trykk deigen ut i usmurte sandkakeformer.
- Stek kakene gyldne ved 180 C i ca 15 min.
- Hvelv formene på en plate. Når kakene er litt avkjølt, faller de ut av formene av seg selv.
- Trykk lett på formene hvis kakene sitter litt fast.
- Oppbevar sandkakene tørt og kaldt i tett boks, eller frys dem.
- Kakene tiner på kakefatet og smaker som nystekte.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Bestemors beste smultringer
Fremgangsmåte
- Visp egg og sukker godt. Visp rømmen. Bland alt forsiktig.
- La deigen stå til neste dag.
- Kjevle deigen ¾ cm tykk, og stikk ut smultringer.
- Stek kakene i varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 ºC. Stek ringene lysebrune i smulten.
- Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.
- Kakene er fine å fryse.
Her finner du flere oppskrifter på smultringer
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik baker du sirupssnipper
Fremgangsmåte
- Skåld mandlene og la dem tørke til neste dag.
- Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl til blandingen er lunken.
- Sikt i det tørre og elt deigen sammen. La deigen stå kjølig til neste dag.
- Sett ovnen på 175 grader.
- Kjevle deigen tynn og skjær ut snipper. Legg en halv skåldet mandel på hver kake.
- Legg kakene på smurt plate og stek dem i stekeovnen ved 175 grader i ca. 5 minutter.
- Avkjøl sirupssnippene på rist og oppbevar dem i en tett boks eller i fryseren.
- Snippene blir pene og blanke hvis de pensles med eggehvite før stekingen.
Tips: Dette er en stor deig som du gjerne kan dele i to og bake ut i to omganger.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG