Visp egg og 6 ss melis til eggedosis. stivpisk fløten med 2 ss melis.
Bland kremen med eggedosis, og tilsett cognac og kardemumme.
Ha i ca. 300 gr av melet. Resten brukes til utbakning.
Deigen dekkes til, og settes i kjøleskap over natten.
Ta deigen på bakebordet, og elt den lett sammen.
Formes til en pølse, som deles opp i emner.
Kjevl ut en tynn leiv som trinses ut i ca 6 cm brede remser.
Deretter trinses de over på motsatt side til 10 cm lange snipper.
Trins et lite hull i midten av hver snipp, og tre den ene spissen gjennom hullet.
La hvile på en fjøl, til de er stekeklare.
Varm opp smult i en tykkbunnet kjele, eller gryte.
Det er varmt nok når det freser rundt skaftet på en tresleiv.
Legg max 4 fattigmann i gryten av gangen, for at smulten ikke skal tape varme.
Snu kakene med engang de kommer opp, slik at det ikke danner seg luftblærer.
La kakene steke til de er lys gyllen brune. Taes opp av gryten med en stekegaffel, og legges på rist kledd med kjøkkenpapir, slik at oljen renner vekk.