- Gni ribba på begge sider med krydderblandingen og la den ligge en time i en stor langpanne.
- Bland gløgg, rødvin, soyasaus og appelsinsaft og hell over ribbas svorside.
- Snu ribba og la den ligge med svoren ned. Dekk med plastfolie. Sett kaldt i ett døgn.
- Snu ribba og hell av marinaden, men ta vare på 1 dl marinade.
- Nå skal svoren rutes. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbena er det lettere å skjære opp pene serveringsstykker. Dekk med aluminiumsfolie.
- Sett ovnen på 200 grader og sett langpannen i ovnen. Hell 1 dl marinade samt 1 dl vann i formen. Stek først i 30 minutter.
- Ta av folien, skru varmen ned til 175 grader og stek videre i ca 1½ time. Pass på at pannen ikke koker tørr. Etterfyll med vann.
- Hvis ikke svoren er sprø, kan du skru opp varmen til 250 grader de siste ti-femten minuttene, eventuelt sette på ovnsgrillen (da må du passe godt på!).
- Sil av kraften og ha den over i en kjele. Smak til med salt og pepper.
- La ribba hvile 15 minutter før du skjærer den opp i passe stykker.
Server med stekesjyen, rødkål , kokte pærer og kokte poteter.
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør