Marinert sild med eple, løk og sylteagurk:
- Kok opp ingrediensene til marinaden. Avkjøl den.
- Rull sammen de utvannde spekesildefiletene og sett dem tett i en form.
- Bland sammen grønnsakene og fordel dem over.
- Hell over den kalde laken og sett formen kaldt i 2 døgn.
Sennepssild:
- Vann ut kryddersildfileter.
- Skjær dem i biter.
- Bland rømme eller creme fraiche med litt grov sennep og dill.
- Bland sausen og sildebitene.
- Bland inn tynne ringer av løk.
- Kvern over godt med svart pepper.
Sild med krydderurter:
- Bruk ferdig sursild.
- La laken renne godt av.
- Legg sildebitene i en bolle.
- Tilsett rømme og rør inn finhakket gressløk, persille og timian.
Tips: Server silderettene med grovt rugbrød og smør, og gjerne kokte småpoteter.
Slik lager du de gode silderettene
Se hvordan du lager din egen sursild her