- Rens brokkoli i små buketter, skrell stilken og kutt denne i staver på størrelse med bukettene.
- Kok brokkolien i godt saltet vann, sil av og kjøl ned under rennende vann.
- Legg stilkene i vannet ett minutt før bukettene, og kok bukettene i 1 - 4 minutter etter størrelse. Det skal fortsatt være god tyggemotstand i den.
- La brokkolien renne godt av seg og tørk den godt slik at den ikke drar med seg uønsket vann i salaten.
- Skjær soltørkede tomater i strimler, del fetaosten i terninger og kutt vårløken tynt.
- Ha brokkoli på et serveringsfat og legg feta, soltørket tomat, vårløk og kapers over.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over. Dryss eventuelt over litt frisk oregano eller andre urter til slutt.
Tips:
Du kan godt bruke gressløk eller purre i stedet for vårløk. Og friske cherrytomater i stedet for soltørkede. Har du andre grønnsaker i kjøleskapet, ikke nøl med å blande dem inn.
Oppskriften er hentet fra boken Familiekokeboka av Tom-Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen som er finalist til Beste norske kokebok 2009.
Lyst på en annen salat så finner du over 200 oppskrifter her