Iskake med multer
Foto: Matprat/Astrid Hals

Iskake med multer

Hvis du ikke har ferske multer, men i fryseren kan du lage iskaken med de deilige bærene hele året. Den får deilig sprø bunn, en fløyelsmyk iskrem.

Fremgangsmåte

  1. Nøttebunn:
    Varm stekeovnen til 160 grader. Dekk bunnen av en springform (24-26 cm) med bakepapir.
  2. Mal nøttene på kvern eller finhakk dem i en food processor. Stivpisk eggehvitene og vend inn melis og nøtter eller mandler.
  3. Fordel røren i kakeformen og stek kakebunnen på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl den i formen
  4. Iskrem:
    La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5-6 minutter. Hell av vannet og løs opp én og én plate i ½ dl kokende varmt vann. Rør til all gelatinen er oppløst.
  5. Pisk eggeplommer og sukker til ekstra tykk eggedosis. Tilsett pisket kremfløte og multer.
  6. Ha i smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig, men godt med en slikkepott.
  7. Hell kremen over den avkjølte kakebunnen og la formen stå i kjøleskap til kremen er stiv. Dekk kaken med multer og dypfrys den.
  8. Lokk på kaken:
    Ta kaken ut av fryseren ca. 1 time før servering.
  9. Kok opp vann i en kjele. Tilsett gelépulver og rør til det er oppløst. Avkjøl og hell geleen over kaken. Sett den i kjøleskap så gelélokket stivner.
  10. Ta kaken ut av formen, og trekk av bakepapiret før kaken legges over på et fat.

 Lyst på en annen dessert med multer, da finner du de her

Lyst på en annen iskrem. Se her

Mange lekre desserter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her