- Vask appelsinen godt og tørk den. Riv skallet av appelsinen, bruk kun det oransje, det hvite er bittert.
- Kok opp fløte og melk med halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
- Sett ovnen på 95 grader.
- Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt.
- Sil litt av den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper slik at du får opp varmen litt på eggene. Ha i resten av fløtemelken og bland godt.
- Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer. Bak i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse.
- Avkjøl desserten og sett den kaldt frem til servering.
- Rett før servering drysser du overflaten med et tynt lag sukker som du karamelliserer med en crème brûlée-brenner.
Tips: Det er viktig ikke å ha i all den varme fløtemelken i eggene med det samme da eggeblandingen lett kan sette seg. Pisk derfor heller inn litt og litt av den varme fløtemelken.
Tips: Har du ikke en egnet brenner, kan du bruke grillelementet på ovnen eller en skibrenner.
Mange lekre desserter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig