Crema Catalana spansk spesialitet
Foto: Mari Svenningsen

Crema Catalana spansk spesialitet

Crema catalana er en tradisjonell, spansk dessert fra Catalonia, som lages av melk, eggeplommer og sukker. Den skal være forløperen til crème brûlée.

Fremgangsmåte

  1. Vask appelsinen godt og tørk den. Riv skallet av appelsinen, bruk kun det oransje, det hvite er bittert.
  2. Kok opp fløte og melk med halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
  3. Sett ovnen på 95 grader.
  4. Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt.
  5. Sil litt av den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper slik at du får opp varmen litt på eggene. Ha i resten av fløtemelken og bland godt.
  6. Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer. Bak i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse.
  7. Avkjøl desserten og sett den kaldt frem til servering.
  8. Rett før servering drysser du overflaten med et tynt lag sukker som du karamelliserer med en crème brûlée-brenner.

Tips: Det er viktig ikke å ha i all den varme fløtemelken i eggene med det samme da eggeblandingen lett kan sette seg. Pisk derfor heller inn litt og litt av den varme fløtemelken.

Tips: Har du ikke en egnet brenner, kan du bruke grillelementet på ovnen eller en skibrenner.

Mange lekre desserter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Maptrat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her