Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 31 August 2000 - 00:26

    Frisk pust fra øst

    Denne vinen har overlevd kraftige fall i etterspørselen etter vin fra produksjonslandet. Og det er ikke rart for den byr på usedvanlig god vin tatt prisen i betraktning. Perfekt som aperitiff eller til forretter med fisk eller skalldyr - spesielt når du h
    31. august 2000
  • 29 August 2000 - 20:28

    Mange røverkjøp

    Apéritifs panel har plukket frem 11 meget gode - og en mengde gode - rødvinskjøp fra Portugal. Testen er nå oppdatert med priser som gjelder fra 1. september 2000.
    29. august 2000
  • 25 August 2000 - 13:15

    Bordeaux kan hvitt

    Vellagete viner til behagelige priser er inntrykket panelet sitter igjen med etter å ha smakt seg gjennom utvalget av hvite og tørre viner fra Bordeaux. Prisspennet er relativt stort fra tett oppunder åtti kroner til over fire hundrelapper. Testens aller
    25. august 2000
  • 25 August 2000 - 13:00

    Kjapt med svin

    Renskåret svinekjøtt woket med en god olje på sterk varme, grønnsaker med chili og hvitløk, kinesisk soya og asiatiske nudler - det tar bare noen minutter. Apéritif gir deg oppskrifter og selvfølgelig vinforslag.
    25. august 2000
  • 19 August 2000 - 17:10

    Helstekt lam

    Hva er vel mer stemningsfullt enn helsteking av lam utendørs? Asado er det spanske, eller egentlig argentinske, navnet på tilberedningsmåten som gir det aller møreste kjøttet samtidig som hele slaktet kan benyttes. Her får du oppskriften, fremdriften med
    19. august 2000
  • 19 August 2000 - 16:01

    Parkers syndrom

    Amerikanerne får skylden for å ha presset frem en ny modell for hvite burgundere som minner mer om oversukret tropisk fruktsalat enn et uttrykk for hva verdens beste jordsmonn kan gjøre med chardonnaydruen.
    19. august 2000
  • 17 August 2000 - 03:21

    Stor test av tyske tørre hvitviner

    At en billigvin skulle stikke av med toppskåren i testen av tyske tørre hvitviner var ikke ventet på forhånd men Mosel-vinen Ürziger Schwarzlay Riesling Halbtrocken 1992 er imponerende bra.
    17. august 2000
  • 12 August 2000 - 20:47

    Grill grønt - grill frukt

    Uansett hvor du griller, prøv å grille noe grønt. Det smaker godt og er lett å tilberede. Et fargerikt alternativ nå når sommeren innbyr til mange måltider i det fri. La grønnsakene få spille hovedrollen. Garantert vellykket!
    12. august 2000
  • 12 August 2000 - 20:31

    Laks på kinesisk vis

    Jin Liang vant Kinas nasjonale konkurranse i kokkekunst blant annet for å ha tilberedt norsk laks. Nå har du den unike sjansen å selv teste de spennende og virkelig autentisk kinesiske oppskriftene - inkludert mesterkokkens vinneroppskrift Golden Salmon.
    12. august 2000
  • 09 August 2000 - 13:13

    Kommers og god

    En moderne og ultrakommersiell storselger av en vin får konservative vinromantikere til å rygge to skritt bakover, men i dette tilfellet er beskrivelsen positiv. En sørafrikansk smaksbombe til rett under hundrelappen som er super å nyte nå til assortert g
    09. august 2000
  • 09 August 2000 - 13:13

    Ukens vin

    En moderne og ultrakommersiell storselger av en vin får konservative vinromantikere til å rygge to skritt bakover, men i dette tilfellet er beskrivelsen positiv. En sørafrikansk smaksbombe til rett under hundrelappen som er super å nyte nå til assortert g
    09. august 2000
  • 06 August 2000 - 18:36

    Apéritif inviterer til stort australsk BBQ-party

    Bli med Apéritif på stort australsk BBQ-party på Høvikodden hos Bølgen & Moi, med Trond Moi som kokk og Toralf Bølgen som vinkjenner. Masse god mat, tilsvarende deilig vin. For de som ikke nøyer seg med det; blir det også anledning til å være med på stran
    06. august 2000
  • 06 August 2000 - 17:05

    Bær til kaker og dessert

    Selv om jordbærsesongen har vart en stund allerede, er det først nå den virkelig store bærsesongen starter, med bær fra skog og mark og egen hage. Her får du flotte oppskrifter der alle typer bær spiller hovedrollen i deilige kaker og desserter.
    06. august 2000
  • 31 Juli 2000 - 01:59

    Vinneren videre til VM i Irland

    I år går NM i østersåpning som et rent bransjearrangement den 3. september på Hvalstrand Bad utenfor Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irland for å representere Norge. For deg som tilhører bransjen,
    31. juli 2000
  • 30 Juli 2000 - 17:24

    Sommerakevitt storfavoritt

    Stadig flere av oss foretrekker akevitt til reker og grillmat. Salget av Sommerakevitt økte med hele 75 prosent fra mai til juni, viser tall fra Arcus. Ifølge Vinmonopolet drakk vi drøyt 34 000 liter akevitt forrige måned.
    30. juli 2000
  • 29 Juli 2000 - 23:00

    Fest med salat

    Lag spleisefest. Be gjestene ta med seg sin egen ferdiglagde salatspesialitet, eller lag et bord med medbragte råvarer og tilbered maten sammen. Nå bugner det av sommerens grønnsaker. Husk godt brød og god drikke til.
    29. juli 2000
  • 01 Juli 2000 - 00:10

    Superbillig rød

    Superbillig rød, vellaget hvit italiensk og en av de virkelig store champagnene er oppsummeringen av vinnerne blant julinyhetene fra polet.
    01. juli 2000
  • 22 Juni 2000 - 21:25

    Havana Dream til topps

    100 bartendere fra hele landet har nylig konkurrert om den beste drinken basert på Havana Club, rom. Vegar Flo fra Reenskaug Hotell med drinken Havana Dream gikk til topps. Her får du drinkoppskriften og også de som fulgte på de neste plassene.
    22. juni 2000
  • 18 Juni 2000 - 20:11

    Vant fantastisk tur til Australia

    Konkurransen om turen til OL i Sydney og besøk hos Lindeman, en av verdens største vinprodusenter, er avgjort. Det kom inn nesten 6 000 svar. Sjekk om det er du og en av dine som tar turen i september.
    18. juni 2000
  • 18 Juni 2000 - 19:53

    Kylling i det fri

    Med grillet kylling, et lite utvalg frukt og grønnsaker og et par gode, hjemmelagde sauser og kanskje en flaske vin, har du full pakke til et herlig måltid. Et måltid du absolutt kan nyte i det fri.
    18. juni 2000
  • 18 Juni 2000 - 19:53

    Kylling i det fri

    Med grillet kylling, et lite utvalg frukt og grønnsaker og et par gode, hjemmelagde sauser og kanskje en flaske vin, har du full pakke til et herlig måltid. Et måltid du absolutt kan nyte i det fri.
    18. juni 2000
  • 18 Juni 2000 - 14:53

    Lyst til å lære mer om vin?

    Norsk Hotellhøgskoles kursvirksomhet tilbyr nå opplæring i samarbeid med Wine & Spirit Education Trust i London og Gastronomisk Institutt. Her er høstens tilbud.
    18. juni 2000
  • 17 Juni 2000 - 21:52

    Apéritif nede siste døgnet

    Icon Medialab, vår leverandør av servertjenester, har flyttet Apéritif til ny server. Det har ikke gått smertefritt, og som mange lesere har merket har tjenesten ikke vært tilgjengelig fra midt på dagen fredag til tilsvarende tidspunkt lørdag. Vi beklager
    17. juni 2000
  • 11 Juni 2000 - 12:02

    Varm mat på kald komfyr

    Tror du gasskomfyr er det mest trendy du kan lage maten din på? Tro om igjen. I Sør-Europa er det nå magnetisk oppvarming på kalde plater som gjelder. Bransjen er sikre på at nordmenn vil adoptere den kontinentale trenden.
    11. juni 2000
  • 06 Juni 2000 - 19:26

    Perfekt bryllupsnatten

    Den perfekte bryllupsgave som både er et godt kjøp og som stikker seg ut i haugen av kjørler, dynetrekk og duker. Den bruden og brudgommen kanskje tar med seg på selveste bryllupsnatten hvis de er av det impulsive slaget - eller setter som pynt på toppen
    06. juni 2000