Sauter løk i olivenolje, tilsett ris i rist i to minutter. Tilsett kraft, melk og 50 g olivenpasta. La koke i 15 minutter. Avkjøl. Tilsett resten av olivenpastaen. Lag små, olivenformede kuler som rulles i mel, så i vispet egg og tilslutt i brødsmuler. Frityrstekes ved 160 grader til de er gyldne.
Dagens rett
Foto: (Guven Ozdemir)
Oliven ris
10 porsjoner
200 g Vialone Nano
2 dl grønnsakskraft/-buljong 120 g olivenpasta (tapenade)
2 dl melk
ekstra jomfruolivenolje
løk
salt og pepper
VINFORSLAG
Server som en apetittvekker med et glass soave for eksempel Soave Classico Superi
Redaksjonen
04 Januar 2000 - 19:48
Olivenrisotto med tørket sopp
Fremgangsmåte
- Sauter løk i olivenolje, tilsett ris og stek i to minutter.
- Kok opp kraften sammen med knust tørket sopp.
- Tilsett kokende kraft, litt av gangen i risen og la koke inn mellom.
- Rør inn olivenpasta og finrevet parmesan til slutt.
Tips: Den kan også serveres som en forrett med en dip og salatblad ved siden av.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 259.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Basisutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå