Unik cognacaften med Apéritif

Apéritif inviterer til en unik aften i cognacens ånd. Møt kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen i Cognac og Toralf Bølgen, Bølgen & Moi, nybakt norgesmester i vinsmaking som også har gjort suksess som cognacblander. Spennende foredrag,
Redaksjonen
01 Januar 2000 - 19:55

I samarbeid med kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen i Cognac og Restauratør Toralf Bølgen hos Bølgen & Moi, har Apéritif gleden av å invitere deg til en kveld med fokus på Cognac, dets myter og sannheter. Alt skjer den søndag den 13. februar fra klokken 18.00 til ca. 20.00 i Teatersalen, Hotel Continental i Oslo
 

Christian Bache-Gabrielsen og Jean Philippe Bergier.

En unik smaking
Bergier og Bølgen veileder deg denne kvelden gjennom Cognacdistriktets historie, kultur, fremstilling og kunsten å nyte cognac. Du skal smake prøver fra alle stadier under fremstillingen; fra vinen som benyttes til destillering, Brouillies (resultatet etter første brenning), ren EDV ferdig brent (ca. 60/72 prosent), samt de forskjellige stilarter av lagret cognac. Herrene gir seg ikke før du har smakt 50 år gammel cognac fra Grande Champagne. Totalt skal det i minste fall luktes og smakes på 8 stadier under fremstillingen. Foredragene vil foregå på en kombinasjon av engelsk og norsk. 
 
Først til mølla
Du som leser Apéritif er den første som har mulighet til å være med på denne unike smakingen. Blir arrangementet overtegnet, vil vi foreta loddtrekning. Vi har kun plass til 120 deltakere.

 
Dato: Søndag 13. februar
Klokkeslett: 18.00 til ca. 20.00
Sted: Teatersalen, Hotel Continental
Pris: kr. 250,- ( Betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39 c, 0678 Oslo, når bekreftelse om plass er mottatt)
Antall: Begrenset
Aldersgrense: 20 år

Salg og signering av Bølgens bok 
Salg av korrekte cognacglass
Og noen overraskelser

Toralf Bølgen

Forfatter av boken: Historien om cognac, calvados og armagnac, fire nordmenn, heldige giftermål og verdens beste brennevinshus. Boken selges og signeres på stedet.
Medeier, sammen med Trond Moi, av spisestedene Bølgen & Moi på Høvikodden i Bærum og i Stavanger.
Ansvarlig for blendingen av tre cognac-cuveer 

Jean Philippe
Kjeller mester hos Bache-Gabrielsen. Bergier er 35 år, samtlige av disse år han tilbrakt i Cognac. Utdannet bl. a. på verdens eneste brennevinsuniveritet; Université Internationale des eaux de vie et boissons i Segonzac, Cognac.

Han har nå nylig overtatt ansvaret for familiens 300 mål store bondegård ved landsbyen Brives i Petite Champagne,Cognac. Omkring halvparten av deres areal er beplantet med druestokker. Familien Bergier har tillatelse til å produsere 78 hektoliter 100 volumprosent. Dette gjøres selvfølgelig ,og kunder har de faktisk også. Både Remi Martin, Hennessy, Courvoisier og Christian Bache-Gabrielsen er gode kunder gjennom mange år. Bergier har til tross sin relativt unge alder oppnådd anerkjennelse for sin gode nese, et bevis på dette er at han er tatt inn i smakspanelt hos BNIC ("cognacpolitiet").

I tillegg til å skjøtte oppgaven med å holde sin gård i drift er han primært cognacblander i kjelleren til Bache-Gabrielsen, hvor han har ansvaret for alt som blandes, tappes og skipes ut.
 

Salg og signering av Bølgens bok 
Salg av korrekte cognacglass
Og noen overraskelser

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her