Det var Columbus som introduserte sukkerrør til Karibia i begynnelsen av 1500-tallet. Sukkerrørene hadde han for øvrig tatt med fra Kanariøyene. Det produseres i dag rom i mange land over hele verden. Det lages både lys og mørk rom. Så vel sterke som svake.
De mest kjente romtyper er:
Jamaica - en mørk "full bodied" rom med en kraftig duft
Guyana - også kjent som demererarom, etter elven med samme navn som renner gjennom landet. Veldig lik Jamaica-rom både lukt- og smaksmessig men med en rundere smak. Kan fås med veldig høy alkoholstyrke, såkalt cask strength, ublandet rett fra fatet.
Puerto Rico - produserer veldig tørr hvit rom. De produserer mange av de kubanske merkene.
Cuba - den lyseste romen er fra Cuba, dette er romen som originalt skal være i eksempelvis Cuba Libre, Daiquiri og Mojito
Haiti - i motsetning til de overnevnte er dette en rom som er dobbeldestillert før den tappes videre på lagringsenhetene. Den er veldig lik Jamaica-rom på smak og lukt.