Når chardonnay får følge av weissburgunder, skapes stor munnfølelse og det du trenger til vinkosen. Snart kommer en pinot noir laget etter samme modell i salg.
På den prestisjefylte adressen Il Greppo satser Biondi-Santis nye franske eiere på evolusjon og ikke revolusjon. Resultatene kommer først om fem år. I mellomtiden slippes noen fantastisk gode utgaver også hos oss.
Båtis er manges favoritt. Her får du den i ekstra stor utgave - 100 prosent hjemmelaget og av vafler fra i går. Vinn-vinn med andre ord. Fire timer i fryseren og godbiten er klar til å nytes.
Det tok 14 år for Begoña Rodrigo å få sin første Michelin-stjerne. I dag er hun en av de heteste kokkene i Spania og gjør sine egne ting. Restauranten hennes, La Salita, har to av tre soler i Guía Repsol.
At det indonesiske kjøkken ikke er særlig kjent, er merkelig, ikke bare fordi Indonesia er et av de største landene i Sørøst-Asia, men også fordi det byr på et virkelig lekker mat. Som på Saji i København.
Å se knollen bli til en deilig delikatesse, en rund liten «petit» potet eller «demi», som kan kokes eller stekes og som har en historie. Det er glede i særklasse for Sigurd Strand Pedersen med familie som står bak Gydas Jordepler.
Den tidligere basketstjernen Alexandre Mazzia er én av tre franske kokker som skal stå for maten under Paris 2024 Olympic Games. Men det er restauranten AM han helst vil snakke om.
Gin fizz er en ekstra frisk slektning av gin tonic. Og så klassisk som den kan bli. Her har den fått litt sommerlig hjelp av hylleblomst for at den skal bli ekstra innsmigrende.
Det aller viktigste for opplevelsen på restaurant eller i kantina på jobben er ikke verken sunn mat, variasjon, kortreist mat eller vegetaralternativer. Folk flest er mest opptatt av at personalet er hyggelige.
I den danske delen av Vadehavet er det østers i tonnevis, og ved lavvann tørrlegges østersbankene slik at man fritt kan plukke delikatessen opp fra sandbunnen. De kan spises på stedet, eller på en lokal restaurant med kreativ garnityr.