Alle elsker kanelboller og pepperkaker. Når dette kombineres, i form av et brød, er det vanskelig å holde fingrene av fatet. Aller best er den rykende fersk fra ovnen, men den holder seg saftig et par døgn til. Den perfekte førjulskos som smaker aldeles herlig sammen med gløgg eller et glass portvin. Eller kaffe/te.
Ukens kake
Foto: (Dansukker.no)
Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.
Aase E. Jacobsen
28 November 2024 - 11:00
Pepperkake-brød
Fremgangsmåte
- Hvetedeig: Smuldre gjæren i en bolle.
- Varm melken til den er fingervarm, tilsett deretter gjæren og rør om.
- Rør inn smør, sukker og kardemomme.
- Tilsett mel litt om gangen og kna deigen til den slipper bollen.
- Dekk over bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i ca. 1 time.
- Fyll: Visp sammen smør, brun farin og krydder til en kremet konsistens. Smør en brødform på ca. 30 cm.
- Hvelv deigen over på et lett melet bakebord.
- Kjevle ut deigen til et rektangel med ca 0,5 cm tykkelse.
- Fordel fyllet jevnt over deigen.
- Del deigen i 20 rektangler ved å skjære den i fire like store remser på langs, og i fem like store remser på tvers.
- Plasser bitene ved siden av hverandre i formen og la heve under et klede i 45 minutter.
- Sett ovnen på 175 °C.
- Pensle brødet med sammenvispet egg. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 35–40 minutter.
- Pass på at brødet ikke blir for mørkt under steking. Dekk over med aluminiumsfolie hvis du ser at toppen begynner å bli for mye stekt.
- La brødet avkjøles i formen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå