Du har kanskje en ostebit i kjøleskapet, en vårløk som har sett sine bedre dager, sprø sukkererter er supert og noen tomater gjør også susen i denne retten. Eller noen kjøttrester. Alt går i prinsippet.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Du har kanskje en ostebit i kjøleskapet, en vårløk som har sett sine bedre dager, sprø sukkererter er supert og noen tomater gjør også susen i denne retten. Eller noen kjøttrester. Alt går i prinsippet.
Aubergine, hummus og halloumi gjør disse sandwichene ekstra mettende - helt uten kjøtt, men altså ikke veganske.
Dette er et vegansk pålegg med masse næring fra rødbeter og kikerter som smaker kjempegodt. Det gir deg garantert energi og godt humør.
Denne nord-afrikanske vegetarretten er basert på en saus av løk, hvitløk, tomater og chili, og serveres alltid med posjert egg.
Strata er en amerikansk ovnsrett som også er en super måte å få brukt brød- og grønnsakrester på.
Du visste kanskje ikke at linser er en formidabel proteinkilde og like smaksrike som kjøtt. I disse veganske bollene legger vi til hampfrø, quinoa og chiafrø.
Her har tacomiddagen fått helt nytt innhold med grønnsaken bimi som er en mellomting mellom kinakål og brokkoli. En deilig vegetar-rett.
Falafel er en populær form for hurtigmat i Midtøsten med utgangspunkt i kikerter. Her er vegetarretten med masse deilig smak.
Dette er et populært tillegg i Kora til alt fra fiskeretter til kjøtt og sandwich. Selvfølgelig er den vegetarisk.
Her spiller brokkoli hovedrolle. Hva er vel ikke mer populært for små og store enn burgere.
Lag en deilig lasagne med linser. Her er oppskriften med ingredienser som setter fart på smaksløkene.
Strimler av grønnsaker som freses raskt i panne er kjempegodt i stedet for spagetti. Strimlene er også supre sammen med tomatsaus.
Disse linseburgerne konkurrerer ut det meste av kjøttversjoner, samtidig som de er supre å inkludere i et koldtbord for dem som ikke vil ha kjøtt.
En indisk krydret vegetarrett som du garantert kommer til å lage flere ganger. Rød curry av blomsterkål og med gresskar og squash smaker fortreffelig. Får du ikke tak i denne kåltypen, kan du bruke rosenkål.
Denne squashgrateng er rask å lage og veldig smaksrik. Du kan også lage den som en vegetarrett.
Det å lage hjemmelaget ravioli er enklere enn du kanskje tror. Denne supre oppskriften er signert en Adriana Salsis som kan sin pasta.
Denne grønnsaksretten er klart indiskinspirert. Blomkål smaker fortreffelig sammen med ingefær og andre krydder. Og ikke minst det er en vegetarrett.
Falafel er langt mer smaksrik enn de aller fleste kjøttboller. Når også tilbehøret har mye av alt, må det bli godt.
Kjøtt er absolutt ikke nødvendig for at karbonadene skal bli skikkelig smaksrike og mettende.
Lag en lettvint og god gryterett med løk, gulrøtter, hodekål og eple. Server den med en fyldig karridipp og kokte poteter. Dette blir en deilig vegetarhverdagsmiddag.