- Bløtlegg lasagneplatene i vann mens du lager de to sausene.
- Hell linsene i et dørslag og skyll godt. La dryppe av.
- Tomat- og linsesaus:
Varm olje i en panne. Fres løk og hvitløk til mykt. Tilsett en skvett hvitvin eller vann sammen med peperoncini/chili og kok inn. Tilsett tomatene og oregano og la surre med en stund. Tilsett så linsene og la surre videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ostesaus:
Smelt smør i en kjele. Rør inn melet. Spe med melk under stadig omrøring. La småkoke i minst 5 minutter. - Tilsett muskatnøtt og matfløte og la småkoke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper. Ta av platen og rør inn revet ost.
Smør en ildfast form. Legg et lag lasagneplater i bunnen. Fordel en tredel av tomatsausen og en tredel av ostesausen oppå. Gjenta to ganger. - Dryss revet ost på toppen.
Dekk med alu-folie og stek ved 180 grader i 20 minutter. - Ta av folien og stek videre i 15-20 minutter til gyllen overflate.
Prøv en av våre oppskrifter på lasagne
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter