Lasagne med linser
Foto: tovfla

Lasagne med linser

Lag en deilig lasagne med linser. Her er oppskriften med ingredienser som setter fart på smaksløkene.

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg lasagneplatene i vann mens du lager de to sausene. 
  2. Hell linsene i et dørslag og skyll godt. La dryppe av.
  3. Tomat- og linsesaus:
    Varm olje i en panne. Fres løk og hvitløk til mykt. Tilsett en skvett hvitvin eller vann sammen med peperoncini/chili og kok inn. Tilsett tomatene og oregano og la surre med en stund. Tilsett så linsene og la surre videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Ostesaus:
    Smelt smør i en kjele. Rør inn melet. Spe med melk under stadig omrøring. La småkoke i minst 5 minutter.
  4. Tilsett muskatnøtt og matfløte og la småkoke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper. Ta av platen og rør inn revet ost.

    Smør en ildfast form. Legg et lag lasagneplater i bunnen. Fordel en tredel av tomatsausen og en tredel av ostesausen oppå. Gjenta to ganger.
  5. Dryss revet ost på toppen. 

    Dekk med alu-folie og stek ved 180 grader i 20 minutter.
  6. Ta av folien og stek videre i 15-20 minutter til gyllen overflate.

Prøv en av våre oppskrifter på lasagne

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her