- Falafel:
La kikertene renne godt av seg og mos halvparten helt med blender eller stavmikser. Den andre halvparten moses bare litt grovt, slik at falaflene får litt tyggemotstand. - Bland alle ingrediensene (unntatt maisenna, salt, sitronsaft, soyasaus og chilipulver) godt i en bolle. Du skal nå ha en ganske fuktig masse. Spe med maisenna og rør godt. Pulser et par ganger med stavmikseren, slik at massen binder seg og blir seig. Den skal være fast nok til at du kan forme små, runde boller, men samtidig klebe litt.
- Smak til med salt, sitronsaft, soyasaus og chilipulver, og eventuelt mer spisskum.
- Stek en liten prøvekake i en varm panne med olje for å sjekke at smaken sitter.
- Sett stekeovnen på 200 grader. Form massen til små runde boller og dypp dem i pankomel. Stek dem på alle sider i en varm panne med olje og stek dem ferdig i ovnen i 8–12 minutter.
- Du kan også fritere falaflene i en stor gryte. Du skal bruke så mye olje at den dekker 1/3 av kjelens høyde. Pass på at den holder seg på rundt 170–180 grader. Friter noen boller av gangen, slik at du hele tiden har full kontroll på oljen!
- Urtedressing:
Bland alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sitronsaft. - Servering:
Kast de to ytterste bladene av rødkålen. Skrell deretter av bladene og del dem i passe store biter, slik at de kan brukes som «tacoskjell». - Falaflene serveres i rødkålbladene sammen med urtedressing, tomat, salat og frisk koriander.
Tips:
Du kan også fritere falaflene i en stor gryte. Du skal bruke så mye olje at den dekker 1/3 av kjelens høyde. Pass på at den holder seg på rundt 170–180 grader. Friter noen boller av gangen, slik at du hele tiden har full kontroll på oljen!
Kokkenes kommentar:
Dette er en deilig vegetarrett som med litt planlegging kvelden før blir en drøm å lage til middag. På Smalhans elsket de grønn mat, og denne retten er inspirert av tidligere Smalhans-kokk Lars Knudsen, Karla og vår tid sammen der.
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter