Kok rødbeter møre i vann. Avkjøl litt, skrell og skjær i tynne skiver med en mandolin.
Kok opp eddik, sukker og salt. Legg rødbetskivene i syltelaken minimum en time før bruk.
Karamelliserte valnøtter:
Start med å sette ovnen på 175 grader. Legg valnøttene på et brett med bakepapir.
Ha sukker vann og sitronsaft og enn kasserolle og lag karamell, altså brune sukkeret gyllent.
Hell karamellen over nøttene bland godt til nøttene er godt dekket med sukkeret. Ikke bruk hender men gjerne to tresleiver eller liknende. Veldig varmt!
Anretning:
Legg lagvis rødbeteskiver og Rosalita-ost. Sørg for å dekke toppen med en stor skive rødbete.
Pynt med valnøtter og tørkede tranebær.
Her finner du mange vegetaroppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig