Skyll bønnene i kaldt vann og la dryppe av seg.
Ha alt bortsett fra brødsmulene i en foodprocessor og kjør i 30 sekunder på middels styrke. Sjekk at massen henger sammen og at det er mulig å forme boller. Bruk en skje til hjelp. Rull bollene i brødsmuler. Varm olje i en panne og stek bollene til pent gylne på alle sider.
Du kan også steke dem i ovnen. Sett bollene på et stekebrett dekket med bakepapir. Drypp over litt olje. Stek ved 180 grader i 15 minutter eller til bollene er gylne.
Server bollene med en tomatsaus eller sursøt saus.
Tips:
Havremel lager du ved å ha lettkokte havregryn i en foodprocessor eller blender. Får du ikke tak i mandelmel, kan du doble mengden havremel i stedet.
Her finner du mange flere grønnsaksretter eller vegetarretter
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig