Rød curry av blomsterkål, gresskar og squash
Kalettes

Rød curry av blomsterkål, gresskar og squash

En indisk krydret vegetarrett som du garantert kommer til å lage flere ganger. Rød curry av blomsterkål og med gresskar og squash smaker fortreffelig. Får du ikke tak i denne kåltypen, kan du bruke rosenkål. 

Fremgangsmåte

Skrell gresskar og gulrøtter og vask squash og paprika. Fjern stilkene på blomsterkålen, vask og tørk den.

Kutt gulrøttene i skiver, squashen i «halvmåneterninger», gresskar og paprika i terninger. Skrell og kutt hvitløk og ingefær.

Varm opp en stor panne med 3 teskjeer olje. Tilsett sennepsfrøene. Når disse begynner å sprette har du oppi bukkehornkløverfrø, hvitløk og ingefær. Før hvitløken begynner å endre farge, tilsetter du grønnsakene og tomatene.

Kok i 2 minutter og tilsett resten av krydderet. Etter ett minutt setter du lokk på og lar det trekke i 5 minutter. Tilsett et halvt glass vann, legg lokk over og la det småkoke i 30 minutter. Slå deretter av varmen og la det stå noen minutter. Sanmk til med salt.

Server med karripulver og frisk koriander drysset på toppen. Kan også serveres med basmatiris.

Tips:
Får du ikke tak i denne kåltypen, kan du bruke rosenkål. 

Her kan du lese mer om denne grønnsaken

Se andre oppskrifter med blomsterkål

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Les mer om raw food

Les om indisk matfilosofi

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kalettes

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her