Skrell gresskar og gulrøtter og vask squash og paprika. Fjern stilkene på blomsterkålen, vask og tørk den.
Kutt gulrøttene i skiver, squashen i «halvmåneterninger», gresskar og paprika i terninger. Skrell og kutt hvitløk og ingefær.
Varm opp en stor panne med 3 teskjeer olje. Tilsett sennepsfrøene. Når disse begynner å sprette har du oppi bukkehornkløverfrø, hvitløk og ingefær. Før hvitløken begynner å endre farge, tilsetter du grønnsakene og tomatene.
Kok i 2 minutter og tilsett resten av krydderet. Etter ett minutt setter du lokk på og lar det trekke i 5 minutter. Tilsett et halvt glass vann, legg lokk over og la det småkoke i 30 minutter. Slå deretter av varmen og la det stå noen minutter. Sanmk til med salt.
Server med karripulver og frisk koriander drysset på toppen. Kan også serveres med basmatiris.
Tips:
Får du ikke tak i denne kåltypen, kan du bruke rosenkål.
Her kan du lese mer om denne grønnsaken
Se andre oppskrifter med blomsterkål
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig