- Forvarm ovnen til 200 °C. Skrell rødbetene og kutt i terninger. Ha betene deretter i folie og bak i ca. 20 minutter til de er møre.
- Hell vannet som kikertene ligger i et dl-mål og sett kaldt.
- Skrell kikertene mens rødbetene bakes. Kikerter uten skall gir en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men kikertene må ikke skrelles.
- Ha skrelte kikerter, tahini, rødbeter, hvitløk, og halvparten av sitronsaften i en blender eller food processor.
- Mens maskinen rører, hell litt og litt kaldt kikert-vann i hummusen – dette gjør den ekstra luftig. Hummusen er ferdig mikset når den er blitt en jevn puré.
- Smak til med salt, pepper, spisskummin og sitronsaft.
- Smør et sjenerøst lag rødbetehummus på godt brød og drypp over litt olje, sesamfrø og fersk persille på toppen.
Tips:
Bak betene hele med skall, da bevares mer av næringsstoffene i prosessen. Bruk samme temperatur, men betene må da stå i minst 1 time, avhengig av størrelse. Ta av skallet før du kjører de i blenderen.
Tips:
Du kan skrelle kikertene ved å gni dem mot hverandre. Kikerter uten skall gir nemlig en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men det er ikke nødvendig.
Her finner du flere retter med hummus
Her finner du mange vegetaroppskrifter