- Del squah og løk i terninger og hvitløk i tynne skiver.
- Fordel i en ildfast form. Dryss over krydder. Drypp over olivenolje. Bland godt.
- Fordel tomatene og morrpølse over.Sett i ovnen ved 185 grader i minst 15 minutter.
- Imens baker du paprika ved å dele den i to og legge halvdelene med skinnsiden ned i het panne (uten fett). Pakk den inn i matpapir og legg i en plastpose til retten skal serveres. Riv så av skinnet og del opp i passe biter. Eller bruk bakt paprika fra glass.
- Ta formen ut av ovnen. Bland inn paprika. Klem over sitronsaften.
- Dryss finhakket persille på toppen og til slutt den revne osten.
- Sett inn i ovnen igjen i 5 minutter.
Tips1
I stedet for morrpølse kan du bruke 1-2 chorizo,annen pølse som vossakorv eller kjøttrester.
Tips 2
Denne gratengen kan altså lages uten kjøtt og smaker fortreffelig som den er eller ved siden av fisk eller spekemat.
Vil du ha flere oppskrifter der squah spiller hovedrollen?
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig