Inspirasjonen til denne oppskriften er hentet fra retten med samme navn i kokeboken Betlehem, Palestinas kjøkken, av Fadi Kattan.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Inspirasjonen til denne oppskriften er hentet fra retten med samme navn i kokeboken Betlehem, Palestinas kjøkken, av Fadi Kattan.
En mettende vegetarrett med masse umamikarakter fra black garlic - svart hvitløk - inspirert av Yotam Ottolenghi.
En mettende lun middagssalat som strutter av sunnhet og gode smaker.
Mujaddara eller mujadara er en veldig tradisjonell rett i den arabiske matkulturen. Uten kjøtt er den hverdagskost, men like fullt en fest for smaksløkene.
Dette er en vegetarisk utgave av Midtøsten-klassikeren som vanligvis fylles med kjøtt og ris.
Byggryn er perfekt i en mettende rett uten kjøtt - du kan velge den helvegetarisk ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsaksbuljong.
Pasta alla Norma er en siciliansk pastarett med aubergine, tomatsaus og basilikum.
Nasu Dengaku er den japanske betegnelsen på denne retten hvor en søt miso-glaze gir smak til aubergine som enten grilles eller pannestekes.
Selv en så enkel rett som denne gir mersmak. Server den som forrett, tilbehør eller smårett med brød til.
Når grønnsaker (også rester) ostegratineres, går de i en egen mage. Lag derfor ekstra stor porsjon.
Denne retten er woket eller stekt i panne. Masse deilige smaker som forsterkes med krydderet. perfekt alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Denne varianten kalles Pizza Melanzane Parmigiana, en klassiker fra Napoli. Og ikke minst det er en vegetar-pizza.
Hummus kan du kjøpe, men du kan med letthet lage den selv. Her er den enkle oppskriften.
Dette er garantert en rett som får bein å gå på. Den kan være en del av et koldtbord, serveres med spekemat eller kjøttrester, men duger også som en liten godbit når det måtte passe.
Zaalouk er en krydret marokkansk aubergine- og tomatsalat som kan serveres lun eller kald. Som egen rett eller tilbehør.
Kjøtt er helt unødvendig i en burrito, men om du bruker rester av tidligere kjøttmiddager, kan de som vil velge det.
Ertekrem er et lekkert og vegetarisk pålegg, men kan også brukes som kald saus til fisk eller kjøtt.
Helt kjøttfri lasagne med grønnsaker som smaker fantastisk. Retten er litt tidkrevende, men den tar det igjen på smaken.
Fredags-tacoen får her et vegetarisk alternativ. Vi lover at det ikke blir siste gangen du velger kjøttfri taco.
Spagettisausen blir knapt fyldigere enn med rotgrønnsaker og bønner som i denne oppskriften.
Dette er en grønn vri på den portugisiske klassikeren Bacalhau à Brás, for mange kjent som hvit bacalao. Her er fisken byttet ut med grønnsaker. Gå på jakt i ditt eget kjøkken etter skrell, skalker og grønnsaksrester for en koselig nullsvinn-rett.