En deilig rett med historiske aner helt tilbake til 1814 da tjenerskapet serverte Eidsvollsmennene lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker
Tomatsild er en klassiker. Her får den ferdige tomatsilden litt ekstra smak fra ananas, suragurk og dill. Det vil garantert gi mersmak.
Du lager selvfølgelig tomatsild selv. Her er den veldig enkle oppskriften som gir deg ett glass
Det er enkelt å lage din egen kryddersild. Bare følg oppskriften så har du raskt to glass å rutte med.
Selvfølgelig kan du lage din egen sennepssild. Bare følg den enkle oppskriften
Her er en silderett som virkelig smaker jul. Det kommer selvfølgelig av at du skal bruke gløgg når du lager den. Gled deg til smaken og nytelsen av hjemmelaget.
Akevitt og sild hører sammen. Her får silda følge av akevitten i samme krukke.
Sild kan du leke mye med. Her byr vi på en litt hot variant og gir deg oppskriften på chilisild som passer ut merket på koldtbord.
Her en enkel oppskrift på sild i glass med crème fraiche og annet snadder.
Her får du den oppskriften på hvordan kryddersild virkelig skal lages. Det tar deg snaue halvtimen å lage. Etter et døgn kan du og dine nyte.
Nå får du tørrfisk i gryteklar utgave. Dermed bør vi bruke denne fantastiske råvaren oftere. Som i denne retten der fisken får følge av mye godt tilbehør.
Laks er så langt fra kjedelig, og det er en fisk du kan bruke til en rekke retter, også de mest feststemte som denne.
Pasta og laks gjør susen. Det er egentlig sitronsausen som setter spiss på denne retten. Prøv denne knallgode oppskriften.
Server gjerne laksen med en rå kjerne, eller som her bare stekt på en side - da får du frem all den deilige smaken i fisken.
Det er ikke mye som skal til for å forvandle denne til en «proff» rett. Likevel er den svært enkel å tilberede.
I denne bacalao-oppskriften har vi erstattet klippfisk med torskefilet, og aller helst ryggfileten. Dermed blir retten både enklere og rimeligere å lage. Garantert at det ikke går utover smaken.
Her får breiflabben følge av kål som skal stekes og en spennende crème fraîche.