- Skjær fiskefileten i store terninger på 3 x 3 cm.
- Varm litt olje og smør i en panne eller tykkbunnet kasserolle og stek fisken på middels høy varme til den har fått fin stekeflate på en side. Stek fisken i to omganger og sett den til side.
- Pastasausen:
Finhakk hvitløken og kutt opp vårløken. Ta vare på det ytterste av det grønne som pynt. - Ha det i en gryte med smør og la det surre på svak varme i ca 2 minutter.
- Tilsett matfløte, kok opp og la koke til den tykner.
- Tilsett sitronsaft og revet skall av sitron.
- Rør rundt og la sausen småkoke i noen minutter til. Smak til med salt og pepper.
- Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca 1-2 minutter under forsiktig omrøring.
- Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann.
- Vannet helles av, og blandes med pastasausen.
- Drypp over finhakket vårløk-grønt på toppen.
- Server med en grønn salat og godt brød ved siden av.
Tips: Stek gjerne laksen slik at den har en lett rå kjerne og ha den i helt til slutt, da får du frem den delikate fiskesmaken bedre.
På jakt etter en ny pastaoppskrift? Her er våre beste
Apéritifs store pastaguide finner du her