- Rens sjalottløkene og del dem i to, eventuelt tre deler.
- Vask potetene og skrell dem om de er stygge i skallet. Del dem i to og deretter i to eller i båter. Vask og rens de øvrige grønnsakene og del dem i staver eller like store biter.
- Bland alle grønnsakene sammen og ha dem over i en smurt langpanne eller ildfast form.
- Bland olivenolje, sitronsaft, grønnsakbuljong, sukker, ingefær og chili og hell væsken over grønnsakene.
- Bak grønnsakene i stekeovn ved 180 grader til de er møre, ca 20 minutter avhengig av hvor store biter du har.
- Fisken:
Del fisken i serveringsstykker og dryss på litt tacokrydder eller et annet krydder du liker. Dryss over litt salt hvis det ikke er salt i krydderblandingen. - Stek fisken over middels høy varme i litt olje i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca fire minutter. Snu og stek ett minutt på den andre siden.
- Laksen kan godt ha en lett rå kjerne eller være såvidt gjennomstekt.
- Alternativ:
Bak grønnsakene i ca 10 minutter. Dryss krydder på laksen og legg stykkene oppå grønnsakene. - Bak videre i ca 10 minutter til. Kontroller at fisken og grønnsakene er ferdige. Bak noen minutter ekstra om nødvendig.
Flere deilige tex-mes-oppskrifter
Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye