- Kveite: Kok opp vann med salt og legg fiskeskivene i. La dem trekke på middels varme - de må ikke koke - i 8-10 minutter, til fisken så vidt slipper benet.
- Sandefjordssmør: Lag smøret mens fisken trekker. Kok fløten inn til det halve og visp inn smøret i små terninger.
- Fløten må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil sausen skille seg. Smak sausen til med salt og hvit pepper og rør inn persille før servering.
- Server fisken med smøret, kokte poteter og gulrøtter, gjerne også brokkoli.
Flere lekre juleretter med fisk finner du her
På Nord-Vestlandet og nordover kysten het det i eldre tid at den husbond som ikke sørget for fersk kveite til julemiddagen skulle tilbringe julekvelden på toppen av låvetaket.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig